Statsbudsjettet ramser opp flere prosjekter i Møre og Romsdal som får midler. Her er den lokale oversikten:

E39

I budsjettforslaget er det prioritert midler til bygging av en undergang på E39 ved Ekset i Volda kommune.

Det er også satt av midler til å starte bygging av gang- og sykkelveg på E39 ved Hjelset i Molde kommune.

E136

* 105 millioner kroner er til sammen foreslått til restarbeider og sluttoppgjør for prosjektet E 136 Tresfjordbrua og E136 Vågstrandstunnelen. Av de foreslåtte midlene i 2016 forutsettes 21 millioner kroner stilt til disposisjon fra bompengeselskapet.

* Prosjektet Tresfjordbrua i Vestnes kommune omfatter bygging av 2,8 kilometer ny veg, medregnet bru over Tresfjorden, mens delprosjektet Vågstrandtunnelen omfatter bygging av en tunnel på om lag 3,6 kilometer og om lag 1,2 kilometer ny veg i dagen. Omlegging av lokalveger og bygging av gang- og sykkelveg inngår også i prosjektet. Anleggsarbeidene startet i september 2012. Vågstrandstunnelen ble åpnet for trafikk i desember 2014, mens Tresfjordbrua ventes åpnet for trafikk i november 2015.

* Regjeringen foreslår en statlig ramme på 81 millioner kroner til skredsikring for E136 Dombås – Ålesund for 2016. Innenfor denne rammen prioriteres midler til forberedende arbeider og eventuelt byggestart for prosjektet E136 Dølsteinfonna og Fantebrauta i Rauma kommune.

* I forslaget til investeringer på riksvegnettet er det satt av midler til å bygge om Skorgenkrysset mellom E136/E39 i Vestenes kommune. I tillegg er det prioritert midler til tiltak mot utforkjøringsulykker på strekningen Flatmark - Skiri på E136 i Rauma kommune.

* Innenfor forslaget til bevilgning til fornying settes det av midler til å starte utbedring av Innfjordtunnelen og Måndaltunnelen på E136 i Rauma kommune.

* Det er også satt av midler til å starte utbedring av disse to tunnelene på riksveg 658: Ellingsøytunnelen i Ålesund kommune og Valderøytunnelen i kommunene Ålesund og Giske.

Riksveg 70

* Regjeringen foreslår en statlig investeringsramme på til sammen 69, 9 millioner kroner for riksveg 70 Oppdal – Kristiansund. Innenfor denne rammen legges det opp til å starte utbyggingen av prosjektet riksveg 70 Meisingset – Tingvoll i Tingvoll kommune. Det legges opp til anleggsstart i mars 2016, og prosjektet ventes åpnet for trafikk i 2018.

* Innenfor foreslått investeringsbevilgning er det satt av midler til bygging av gang- og sykkelveg langs riksveg 70 på strekningen Mo (Alvundeid) – Åram i Tingvoll kommune. Videre prioriteres midler til ombygging av krysset mellom riksveg 70 og fylkesveg 313.