Har du tips eller spørsmål? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn
Bjørg-Irene Hovde

Trafikkulhell i Rauma

Påkjørsel bakfra i Innfjorden. Politi og brannvesen dirigerer trafikken Foto: Arnt Morten Olsen

Nødetatene har rykket ut til E136 i Innfjorden etter melding om trafikkulykke torsdag formiddag.

To biler har kollidert, og det er trolig påkjørsel bakfra.

To voksne og to små barn er involvert. Alle er ute av bilene og de skal være uskadd.

Påkjørselen har skjedd i nærheten av Grande Trevare.

Politiet oppdaterer at de involverte personene har blitt sjekka av ambulansepersonell, og er uskadde.

Den ene bilen står i vegbana. Dette fører til litt redusert trafikkavvikling.

Politi og brannvesen er på stedet og dirigerer trafikken.

Ca kl 12.15 ble vegen stengt for at bergingsbil skal få fjerne bilen som sto i vegbanen etter påkjørselen.

Ca kl 1315 meldte politiet at bilene var berget og vegen var åpen igjen.

Vegen stenges en liten stund mens bergingsbil henter en av bilene etter påkjørselen. Foto: Arnt Morten Olsen
NTB

Varsler kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge torsdag kveld

Skal man kjøre på hytta torsdag kveld, bør man være særdeles varsom. Det er ventet kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge.

Varselet strekker seg fra Sirdal i sør til et godt stykke inn i fjellet i Innlandet og omfatter blant annet Haukelifjell og Hardangervidda, skriver Yr.no.

Konsekvensene kan bli redusert sikt, lokalt vanskelige kjøreforhold, kolonnekjøring og i ytterste konsekvens stengte veier. Varselet varer til natt til fredag.

I tillegg er det meldt betydelig snøskredfare i Jotunheimen, Hallingdal, Hardanger og Jotunheimen.

NTB

Nordmann vant 147 millioner i Vikinglotto

Onsdagens førstepremie er den 10. høyeste i Vikinglotto noen gang. Foto: Gorm Kallestad / NTB

En nordmann tok hele førstepremien på 147 millioner kroner i onsdagens Vikinglotto-trekning.

Som den eneste med 6+1 rette sikret en norsk mann seg hele førstepremiepotten på 147.485.200 kroner, skriver Norsk Tipping i en pressemelding.

Mannen hadde hele tallrekken med 20, 21, 22, 30, 34 og 43, samt vikingtallet 3.

Dette er den 15. største premien som Norsk Tipping har utbetalt. For Vikinglotto er dette den 10. største premien gjennom tidene. Så langt i 2024 har førstepremien i Vikinglotto blitt utbetalt tre ganger, og alle gangene har den gått til vinnere i Norge.

Gjermund Kjøpstad

Kjørt i arresten etter skadeverk og vold

En mann i 30-årene fra Molde kommune blir anmeldt for ordensforstyrrelse, skadeverk og vold.

– Mannen er pågrepet og kjørt i arrest, melder politiet.

Les mer her:

NTB

Mann i 30-årene døde etter kajakktur i Kinn

Tirsdag kveld ble en mann funnet livløs i vannet etter en kajakktur i Kinn kommune. Dagen etter er han bekreftet død

– Personen ble funnet livløs i sjøen klokken 19:15 og fraktet til Haukeland sykehus med redningshelikopter. Dessverre har politiet fått beskjed om at personen døde i natt. Den avdøde er en mann i 30-årene, forteller operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt i en pressemelding.

Han opplyser videre at avdødes pårørende er varslet.

Første bekymringsmelding om kajakkpadleren kom inn til politiet rundt halv sju tirsdag kveld. Mannen skulle padle i området Brandsøysundet – Klavfjorden – Solheimsfjorden i Kinn kommune.

Da den livløse mannen ble funnet i sjøen øst for øya Ålovora ble det iverksatt livreddende førstehjelp, men livet sto ikke til å redde.

NTB

Nestlé kaller tilbake barnesmoothie

Nestlé Norge AS kaller tilbake Nestlé min Frukt Eple, Jordbær & Banan. Årsaken er funn av plantevernmiddelet spirotetramat som kan gi negative helsereaksjoner. Foto: Handout / NTB Foto: Foto: Handout / NTB

Nestlé Norge kaller tilbake Nestlé min Frukt Eple, Jordbær og Banan (90 g) etter funn av plantevernmiddelet spirotetramat.

Tilbakekallingen gjelder smoothies med best før utgangen av 10/2024 H21:01 med lot-nummer L32790295 og L32800295.

Spirotetramat er et godkjent plantevernmiddel i EU, men stoffet kan forårsake øyeirritasjon, allergisk hudreaksjon, luftveisirritasjoner og mistenkes å ha en negativ innvirkning på fertilitet og foster. Funnet av spirotetramat er ikke knyttet til akutt helsefare.

Produktet er solgt til ulike butikker i Norgesgruppen, Coop-butikker og Rema 1000-butikker fra 30. oktober 2023 til09. februar 2024.

– Mattilsynet fant plantevernmiddelet i prøver av barnemat, som inngår i ett overvåkings- og kontrollprogram for analyse av plantevernmiddelrester i næringsmidler, skriver Mattilsynet i en pressemelding.

NTB

Tredje pågripelse etter trefelling i Kinn

Tre menn er nå pågrepet for trefellingen som førte til minst en trafikkulykke i Kinn i Vestland. Alle tre har erkjent de faktiske forholdene.

– De er løslatt fra varetekt og har erkjent forholdene, sier seksjonsleder Synnøve Domben i politiet i Florø til avisen Firda.

Natt til søndag havnet tre biler i en ulykke som følge av at et tre var saget over med motorsag og lagt over riksvei 5 Florøvegen i Kinn kommune.

En mann i slutten av tenårene og en mann i 20-årene ble tirsdag pågrepet og siktet for grovt skadeverk og brudd på vegtrafikkloven. De to ble løslatt senere tirsdag.

En tredjemann, som også er i 20-årene, ble ifølge avisen siktet onsdag morgen. Alle de tre siktede er lokale, skriver Firda.

Forsvareren til den siktede tenåringen, Ivar Hauge, sier til VG at hans klient har lagt alle kortene på bordet og erkjent straffskyld.

– Han angrer seg og ser i ettertid at dette var langt utenfor proporsjoner. Det som skulle være moro, var ikke moro i det hele tatt og ble bare tragisk, sier advokaten til VG.

NTB

Trekker tilbake økologiske bakemikser etter skadelig muggsoppfunn

Midsona Norge AS trekker tilbake Helios økologisk mørk bakemiks og Helios økologisk lys bakemiks, begge glutenfrie. Det er funnet aflatoksiner over grenseverdi i ingrediensen rismel. Foto: Mattilsynet / NTB Foto: Foto: Mattilsynet / NTB
Midsona Norge AS trekker tilbake Helios økologisk mørk bakemiks og Helios økologisk lys bakemiks, begge glutenfrie. Det er funnet aflatoksiner over grenseverdi i ingrediensen rismel. Foto: Mattilsynet / NTB Foto: Foto: Mattilsynet / NTB

To typer økologiske bakemikser trekkes tilbake fra markedet. Årsaken er funn av muggsoppgift, som kan gi skadelige helseeffekter.

Det er Helios økologisk mørk bakemiks og Helios økologisk lys bakemiks som trekkes tilbake.

En av ingrediensene er rismel fra Kambodsja, her har man funnet mykotoksinet aflatoksin, som er naturlig forekommende giftstoffer fra muggsopp.

– Mykotoksiner forekommer i fôr og mat og kan forårsake langvarige negative helseeffekter hos mennesker og dyr, skriver Mattilsynet.

Importøren ber kunder som har kjøpt produktene kaste dem.

NTB

Bestefar kong Harald med familien på nytt foto

Den norske kongehuset deler familiebilde fra Bygdøy kongsgård. Foto: Simen Løvberg Sund / Det kongelige hoff / NTB Foto: Foto: Simen Løvberg Sund / Det kongelige hoff / NTB

For første gang etter kong Haralds operasjon deler kongefamilien et bilde av familien på Instagram.

En smilende kong Harald sitter foran med dronning Sonja ved sin side, mens kronprinsparet og barna Ingrid Alexandra og Sverre Magnus står bak.

– Kongefamilien ønsker alle en riktig god påske. Kongeparet og kronprinsfamilien har vært samlet på Bygdøy kongsgård i starten av påskeuken, skriver kongehuset på Instagram.

Kong Harald fikk operert inn pacemaker ved Rikshospitalet i Oslo etter å ha blitt syk på ferie i Malaysia i februar. Han er fortsatt sykmeldt etter operasjonen. I utgangspunktet varer sykmeldingen til 8. april.

– Det går bedre med kongen, og vi gleder oss til å være sammen i påsken, sa kronprins Haakon til pressen sist fredag.

Gjermund Kjøpstad

Må igjen innstille ferjeavgangar

Mangel på liggekai på Sølsnes gjer at Fjord 1 også onsdag må innstille avgangar i ferjeruta Sølsnes - Åfarnes. Det gjeld avgangene frå Sølsnes klokka 18.25 og frå Åfarnes klokka 18.45, skriv Fjord 1 i ei trafikkmelding

NTB

Politiet advarer om livsfarlige tabletter i omløp i Trøndelag

Nitazen, en gruppe svært potente syntetiske opioider, er påvist i et beslag av tabletter i Trondheim. Nå advarer politiet mot det livsfarlige stoffet.

– Vi vil advare om at man kan få i seg stoffet uten å være klar over det, siden nitazener ofte er maskert som annet opioid, ofte dolocontin eller oxymorphone. Dette gjør det vanskelig å gjenkjenne og svært vanskelig å dosere, skriver politiet i en pressemelding.

Nitazen er en gruppe svært potente syntetiske opioider som kan være 100 til 1000 ganger sterkere enn morfin.

– All type håndtering av dette stoffet kan være livsfarlig og det bes derfor om høy grad av forsiktighet for de som kan komme i kontakt med det, skriver politiet videre.

Politiet har tidligere advart om at nitazen ble knyttet til et dødsfall i Namdalen i januar. I forbindelse med dødsfallet i Namdalen ble det funnet små, blå tabletter, merket med en gravert «M». De kan ha vært pakket som Oxycodone-tabletter.

Politiet advarer publikum mot alle former for rusmidler og legemidler som ikke er lovlig foreskrevet av lege.

Øystein Bjerkeland

UP: Påsketrafikken har gått fint hittil

Det har vært usedvanlig stille fra politiet i Møre og Romsdal når det gjelder meldinger fra påsketrafikken på de store utfartsvegene i fylket så langt denne påska. Det har ikke kommet noen oppdateringer om høy fart eller andre hendelser, verken på E136 opp Romsdalen eller på E39 over Ørskogfjellet.

Anders Sjøtrø, leder for utrykningspolitiet (UP) i Midt-Norge, sier de er på jobb og følger med, men at trafikantene virker å kjøre fint.

– Vårt inntrykk er at påsketrafikken har gått fint så langt. Noen overtredelser har vi alltid ved fartskontroll, men ingenting spesielt i år utover det normale, sier han til Rbnett onsdag formiddag.

– Vi ber folk om å holde fartsgrensa og kjøre rusfritt. Om det har blitt litt mye å drikke kvelden før, så la bilen stå eller be noen andre om å kjøre, oppfordrer Sjøtrø.

NTB

Bekymring for farlig bruk av reseptbelagte smertestillende

Farlig bruk av reseptbelagte smertestillende bekymrer Helsedirektoratet. De vurderer å stramme inn bruken av legemidlene.

Én av ti nordmenn får årlig forskrevet sterke smertestillende med opioider. Medikamentene er svært avhengighetsskapende og de har overtatt heroin på overdosestatistikken, skriver TV 2.

– Vi er bekymret for den totale bruken av smertestillende preparater, og at vi har sett en uheldig utvikling når det gjelder overdoser og dødsfall, sier Jakob Linhave, som er avdelingsdirektør for psykisk helse og rus i Helsedirektoratet, til kanalen.

Medisinene er viktige for pasienter med akutte smerter, skader eller som er under kreftbehandling, men Linhave mener at de ikke har god nok kontroll over bruken av legemidlene.

– Jeg tror ikke noen er klar over hvor raskt du kan bli avhengig og hvilke konsekvenser det fører med seg. Forskning viser at noen blir avhengig av disse medikamentene allerede etter en uke, sier han til TV 2.

Omtrent 60.000 nordmenn er langtidsbrukere av smertestillende med opioider, 6000 av dem har et risikofylt forbruk, ifølge FHI. Det kan føre til innstramminger.

– Ja. Nå når vi får mer kunnskap fra FHI, så ser vi på om det er tiltak vi må sette inn og om retningslinjene må bli tydeligere, forteller Linhave.

Bjørg-Irene Hovde

Tatt for promillekjøring

En mann i slutten av 20- årene ble tatt for promillekjøring i Vestnes, etter tips fra publikum. Det opplyser politiet tidlig onsdag morgen. Politiet oppretter sak på forholdet.

Torill Merete Skuseth

Tatt for droneflyging ved flyplass - dette var forklaringen

Politiet melder på X at de har kontroll på en norsk dronepilot som har ført sin drone innenfor flyforbudssonen ved flyplassen Ålesund lufthavn Vigra. Piloten har ifølge politiet forklart at vedkommende ville ta bilde av den fine soloppgangen. Politiet varsler at de oppretter sak på forholdet. Dronen blir tatt i beslag.

Gjermund Kjøpstad

Hadde ingen god forklaring - fikk hjullås og besøk av politiet

Denne varebilen med henger fikk ikke kjøre videre. Foto: Statens vegvesen

Statens vegvesen gjennomførte trafikkontroll ved Romsdal kontrollstasjon mandag kveld, natt til tirsdag og tirsdag ettermiddag. I alt 128 tunge kjøretøy ble kontrollert.

Det alvorligste tilfellet som ble avdekket dreide seg om utenlandske transportører.

– En utenlandsk transportør som kjørte varebil med tilhenger på tur ut av landet hadde ikke transportløyve. Foretaket fikk 60.000 kroner i gebyr og bruksforbud. Hjullås ble påsatt inntil gebyret blir betalt. Politiet ble kontaktet fordi fører ikke kunne redegjøre på skikkelig vis hvor godset kom i fra og hvem det hadde tilhørt, skriver Frank Sandvik i Statens vegvesen i sin rapport fra kontrollen.

En annen utenlandsk transportør fikk krav om omlasting på grunn av overlast og betaling av gebyr på stedet.

For en annen hadde lasten forskjøvet seg grunnet dårlig lastesikring. Det ga bruksforbud inntil forholdet ble rettet.

– En utenlandsk transportør vil nok slite med å komme seg hjem fordi det regelrett sprutet kjølevæske fra motor, som ga bruksforbud, skriver Sandvik.

Men heller ikke alle de norske sjåførene hadde alt på stell:

  • En norsk lastebil fikk inndratte kjennemerker grunnet manglende EU-kontroll.

  • En privatbil fikk inndratte kjennemerker grunnet manglende EU-kontroll.

  • To transporter fikk bruksforbud grunnet fiskeavrenning.

  • Ett foretak blir anmeldt fordi fartsskriveren ikke var kalibrert etter regelverket.

  • To personbiler var begjært avregistrert grunnet manglende omregistrering, ordnet på stedet.

  • En privatbil fraktet for bred båt på båthengeren, et typisk vårtegn. Maks bredde langs vegen er 255 cm.

  • To transporter var for brede, bruksforbud inntil forholdet ble utbedret.

  • En fører hadde ikke førerrett for å dra så stor henger etter bilen, noe som førte til anmeldelse.

– Noen tekniske mangler med krav til utbedring var det også. Positivt var det at de seks kjøretøyene som hadde full bremsekontroll, ikke hadde avvik, konkluderer Frank Sandvik.

Lasten var ikke sikret godt nok, ifølge kontrollørene. - Lasten var ikke sikret slik at det bulet ut i kapellveggene, skriver de. Foto: Statens vegvesen
For brei båt på tilhenger. - Et typisk vårtegn, mener Statens vegvesen. Foto: Statens vegvesen
Gjermund Kjøpstad

Innstiller ferjeavgangar

Fjord 1 melder om innstilte avgangar i ferjeruta Sølsnes - Åfarnes tirsdag. Dette gjeld avgangen frå Sølsnes klokke 18:25 og avgangen frå Åfarnes klokke 18:45.

Årsaka er mangel på liggekai, eit gjentakande problem for strekninga.

NTB

Mann tiltalt for å ha drept gravid kvinne i Stjørdal

En mann er tiltalt for drap på sin gravide kone etter at hun ble funnet drept ved en bolig i Stjørdal sentrum i fjor.

Lørdag 26. august i fjor ble en mann i 20-årene siktet for drap etter at en kvinne i 20-årene ble funnet drept ved en bolig i Stjørdal sentrum, skriver Adresseavisen.

Den avdøde var mannens kone, og de hadde mindreårige barn sammen.

– Kvinnen var også tolv uker på vei, har politiadvokat Christian Spets i Trøndelag politidistrikt opplyst til avisen tidligere.

Påtalemyndigheten har nå tiltalt ektemannen for drap på kona. De mener at han drepte kona med flere knivstikk.

Mannen tiltales også for grov mishandling, ifølge tiltalen fordi barna var i boligen og «måtte (...) være til stede og være vitne til at han knivstakk moren».

Mannens forsvarer, advokat Knut-Erik Storlykken Søvik, sier at den tiltalte mannen erkjenner straffskyld for drapet, men at han foreløpig ikke er bedt om å ta stilling til skyldspørsmålet for grov mishandling.

NTB

Forsikringsselskap tilbyr ansatte å bytte helligdager

Mens mange nyter noen fridager i påsken, velger andre å bytte dem bort i andre religiøse fridager. Dette er en ordning som i år testes ut hos If i hele Norden. Foto: Berit Roald / NTB Foto: Foto: Berit Roald / NTB

Forsikringsselskapet If tilbyr ansatte å bytte tre offentlige norske helligdager mot dager som passer bedre med deres religion.

Det gjelder blant annet langfredag og andre påskedag, heter det i en pressemelding fra selskapet. Ordningen er ny av året og gjelder for hele Norden. Fordelen for selskapet er at de da kan holde hjulene i gang også disse dagene.

Arbeidet med å få godkjent beslutningen ut fra både forretningsmessige og juridiske perspektiver, skjedde i 2023. Da ble det også ført forhandlinger om lokale avtaler med fagforeningene.

– Fagforeningene støttet helt fra start initiativet om å erstatte helligdager med andre datoer. Vi opplevde at de satte pris på kulturen i If, som fremmer ulike livsverdier og et likeverdig arbeidsliv, sier Karina Messel hos If.

Etter norsk lov har alle i tillegg rett til fri fra arbeid, skolegang, tjenesteplikt og lignende i opptil to selvvalgte dager hvert år i forbindelse med høytider etter sin religion. Men også her kan arbeidsgiver kreve at fridagene jobbes inn igjen.

Torill Merete Skuseth

Ber hundeeiere være ansvarlige

– Mandag 1. april trer den landsdekkende båndtvangen i kraft. Med mindre du befinner deg i et av landets friområder for hund, må hunden holdes i bånd over alt fra og med denne dagen, skriver Norsk Kennel Klub i en pressemelding. De oppfordrer hundeeiere til å opptre ansvarlig og overholde båndtvangen.

Båndtvangen varer frem til og med 20. august, men noen kommuner har utvidet båndtvang.

– Det er presisert at båndtvang betyr at hunden skal være fysisk i bånd, eller forsvarlig inngjerdet. Det er ikke tilstrekkelig at hunden er under kontroll og i følge med eieren, opplyser Norsk Kennel Klub.