Det forteller Sofie Rekdal i RB-podkasten Hør på henne, der hun er ukas gjest. Der avslører også hvordan MFK-spiller Kristoffer Haugen likevel klarte å sjarmere henne i senk.

Hør podkasten her:

Venter baby til våren

I dag er de to samboere og venter sitt første barn i løpet av våren. I podkasten forteller Sofie at hun begynte å kjøpe babyklær før hun visste om det var gutt eller jente – og at det nå er store navnediskusjoner på hjemmebane.

Hun forteller også om forholdet til farfar Sigmund «Siggen» Rekdal, og om hvordan det er å være datteren til Kjetil Rekdal – på godt og vondt.

Når det har stormet rundt faren, har det nemlig også gått utover Sofie, i form av negativ respons og anonyme drittmeldinger.

I podkasten snakker hun om hvordan hun håndterer det. Og at forholdet til faren har blitt stadig bedre jo eldre hun blir.

– Han er en veldig viktig støttespiller i livet mitt. Vi snakker sammen på video hver dag, forteller hun, og legger til at hun tror faren ble litt skremt over at han snart skal få tittelen «bestefar» - fordi han føler seg gammel.

Ikke bare dama eller dattera til

Med en samboer som spiller på MFK - og for øvrig har et utmerket forhold til sin svigerfar og Rosenborg-trener - samt en hel klan av Rekdal-folk i slekta - er det mye fotball i livet til Sofie. Hun har en bachelor i Sports Managment, men jobber til daglig som ass. butikksjef hos Høyer Molde.

Nylig startet hun sitt eget 7-er lag, som ble seriemestere i 2022, og som hun er spillende trener for - og der alle damer er velkommen. I podkasten forteller hun fikk råd av pappa Kjetil om formasjon før første seriekamp, noe som viste seg å være en vinneroppskrift.

Selv har hun mange andre interesser, som mote, klær, hudpleie og sminke, og hun deler glimt fra hverdagslivet sitt sammen med flere andre «idrettsfruer» på Snapchat-kanalen hjemme.bane.

– Selv om jeg gjerne legger ut bilder av meg og Kristoffer og med pappa, så blir det litt sånn at når jeg hilser på folk, blir jeg bare datteren til, at folk ikke husker navnet mitt eller hva jeg gjør på.

Jeg vil at folk blir kjent med meg som person. Jeg gjør så godt jeg kan for å bygge min egen identitet. Jeg vil være Sofie Rekdal, ikke dama eller dattera til, forteller hun.