22. – 23. april arrangerer byens første ølbar, Tapp og Kork, byens første ølfestival. Arrangementet skal finne sted på det gamle kulturhuset, og billettene rives vekk.

Tiden var inne

Daglig leder ved Tapp og Kok og arrangør, Leif Oskar Helseth forteller at han har gått med tanken om å arrangere ølfestival i Molde lenge.

– Vi har hatt planer om det siden Tapp og Kork ble startet, men vi måtte finne riktig tidspunkt, og endelig har vi fått det til, sier han. Til festivalen, som strekker seg over to dager, vil publikum så mulighet til å smake på øl og treffe representanter fra ti ulike bryggeri.

Nært og fjernt

Molde ølfestival satser på både lokale og nasjonale bryggeri, og har hittil avslørt to av aktørene.

– Nøgne Ø og Austmann kommer, og enda flere har bekreftet at de skal delta, men dem vil jeg ikke avsløre akkurat nå, sier han. Helseth understreker at Molde ølfestival på ingen måte er en fyllefest, her er det smakene som er viktig.

– Jeg ser på festivalen som ølsmaking i stor skala. Folk kan gå rundt til de ulike bryggeriene å få smake en desiliter av den øla de vil ha, sier han.

Stor pågang

Helseth merker allerede stor pågang på billettene, og det er kun plass til 350 gjester hver dag.

– Når vi arrangerer ølsmaking på Tapp og Kork, har det brukt å komme rundt 50-60 folk, og da har vi kun besøk av et bryggeri. På festivalen kommer det ti. Jeg tror det kommer til å bli veldig mange mennesker på ølfestivalen, så man burde være rask med å sikre seg billetter, sier Helseth.

Innpass på ølfestivalen koster 325 kroner, og da får man fem ølbonger og et ølglass, og mulighet til å smake på rundt 80 ulike ølsorter.