Verftsnæringen sliter i stampesjø med slunkne ordrebøker. De har bedt om utvidet permitteringsperiode til 52 uker, slik at de kan beholde sine fagfolk i tider med lite arbeid.

Da olje- og energiminister Tord Lien kom til Ulsteinvik for å presentere statsbudsjettet onsdag, var det knyttet stor spenning til om regjeringa vil utvide tida for permittering fra 30 til 52 uker, slik partene i arbeidslivet ønsker. Men dette blir det ikke noe av, i alle fall ikke foreløpig.

Jørn Inge Hestnes er skuffet, men har fremdeles håp om at regjeringa vil komme partene i arbeidslivet i møte.

ALT OM STATSBUDSJETTET HER

- Vi kan ikke bare vente på bedre permitteringsordninger. Det nytter med påvirkning, i sommer ble permitteringperioden utvidet. Det tar gjerne litt tid, sier Jørn Inge Hestnes, og legger til at man er spent på utviklingen framover.

Han var onsdag på jobb ved Vard Søviknes, det er for tida en del permitteringer ved Langsten. Men snart blir det full aktivitet igjen i Tomrefjord. Fredag den 16. oktober starter slepet av et nytt skrog fra Romania, dette skal utrustes på Vard Langsten.

Verftsdirektør Dag Vikestrand ved Vard Langsten hadde ikke anledning å kommentere statsbudsjettet onsdag formiddag, han var opptatt i et internt møte på bedriften.

Jørn Inge Hestnes, klubbleder ved Vard Langsten. Bildet er tatt tidligere. Foto: Olav Skjegstad.