Natt til 24. november får operasjonssentralen i Møre og Romsdal inn to meldinger i rask rekkefølge. Den første kommer klokka 01.44 og handler om en brutal slåsskamp i en bolig i Molde. Politiet rykker ut med flere patruljer. Bare ett minutt etterpå kommer en ny melding. En kvinne er funnet død i en leilighet ikke langt unna den første adressen.

Samme natt pågriper politiet en nå 28 år gammel eritreisk statsborger. Han blir siktet for drap og grov kroppsskade. Kort tid seinere blir det klart at det er hans ektefelle, den 24 år gamle Helen Luel Asefaw, som er drept.

Etter en av de mest omfattende etterforskningene i Møre og Romsdal blir 28-åringen tiltalt for voldtekt, drap og to drapsforsøk. De brutale handlingene skal være utført på to ulike steder, med bare rundt 15 minutters mellomrom.

Tirsdag 10. mai starter rettssaken mot den 28 år gamle mannen.

Forsvarsadvokat: Roy Peder Kulblik er forsvarsadvokaten til den tiltalte. Foto: Kjell Langmyren

I podkasten «Drapsnatta som rystet Molde» oppdaterer vi deg før rettssaken. Vi har snakket med en rekke kilder, som venner av avdøde og den tiltalte, forsvars- og bistandsadvokater, og lederen av kriseteamet i Molde.

Venn: Abrahaley Emaha, her utenfor Bergmo småkirke, der den eritreiske menigheten holder til. – Kirka er et sted for tro, håp og kjærlighet, sier han. Foto: Vera Henriksen

For hva var det som skjedde i Molde om natta den 24. november? Hvem var den antatte drapsmannen – og hva er hans tilstand nå? Hvem var offeret? Og hvordan går det med barnet og den hardt skadde 17-åringen?

Du kan lytte til podkasten øverst i saka, Spotify eller der du vanligvis lytter til podkast.