Unggutten fra Romsdal, som i midten av september kjørte av vegen ved Hollingen, er dømt til samfunnsstraff i 90 dager.

Forholdene han ble dømt for, ville normalt ført til ubetinget fengsel, men fordi han var mindreårig, slipper han fengselsstraff.

Villmannskjøring

Gutten, som følgelig ikke hadde førerkort, kjørte en BMW i alt for høy fart fra Molde til Julsundet. Ifølge sakkyndig var farten på ulykkesstedet minst 149 kilometer i timen. Også vitner og politi fortalte til Rbnett rett etter ulykken at farten hadde vært svært høy.

Han fikk sleng på bilen i en slak sving, raste bortover veggrøfta i 70 meter før bilen traff ei lysmast. Boltene i masta ble revet opp og den smalt i bakken. Bilen traff en liten voll med småstein, lettet og fløy over et autovern og 25 meter gjennom lufta.

– Skikkelig flaks

Den unge bilføreren slapp fra ulykka med kun lettere skader, og krabbet selv ut av den totalskadde bilen etter smellen.

– Sjåføren har hatt helt utrolig flaks, sa politiets operasjonsleder Aron Tonning til Rbnett etter ulykka.

Også et vitne som bor rett ved ulykkesstedet, Kjell Hollen, sa det samme:

Fant hasj

Politiet fant rundt 40 gram hasj i bilen etter ulykka. Gutten opplyste at dette ikke var hans – han bare oppbevarte det for andre. Retten la dette til grunn i domfellelsen.

Romsdal tingrett, som ble ledet av Oddne Hansen, mente det var riktig å gi gutten en samfunnsstraff på 90 timer. Den subsidiære fengselsstraffen ble fastsatt til 90 dager. Han fikk i tillegg en sperrefrist på erverv av førerkort på to år.