Steinar og Siri Mette Furnes, Erik Sæther og Rune Skreen kjøper Oppdal Turisthotell av Lars Wenaas og overtar hotellet fra nyttår med Rune Skreen som hovedaksjonær i eiendomsselskapet.

De nye eierne vil bruke november og desember til renovering av hotellrom, kjøkken, restaurant og møterom. Hotellet vil gjenåpne med ordinær hotelldrift fra januar 2018 og vil baseres på helårsdrift.

– Vi har god tro på at det er plass for nok et helårsdrevet hotell i Oppdal og viser til den positive veksten i Oppdal de senere år. Økning i ferie og fritidsturisme både nasjonalt og internasjonalt, samt stigende arrangementstrafikk gir gode grunner til optimisme for utvikling på Oppdal, sier Erik Sæther i en pressemelding.

– Vi vil investere mye tid og ressurser for å skape et hyggelig møtepunkt på Oppdal og ser beliggenheten ved jernbanen og ved E6 som meget fordelaktig.

Dovrebanen kom til Oppdal i 1921 og ble starten på en turistboom til Oppdal. Hotellet ble opprinnelig åpnet i 1924, etter at restauranten først ble tatt i bruk i juni 1923. Hotellet kostet i sin tid 1.22 millioner kroner å bygge, og var et staselig hotell for tiden med både varmt og kaldt vann på alle rom.