Molde: Vi treffer en blid gjeng med masse pågangsmot og med sterke ønsker for romsdalingers atferd førstkommende torsdag.

– Da kommer vi rundt på besøk, og vi er årets glade russ som gjerne vil gi noe stort til de som trenger det, nemlig kreftrammete. Og dette trenger vi hjelp til, sier Synne Stranden Andersen.

Sammen med Hermann Bolsønes, Rikke Tallaksen Bue og Ane Sæther er hun i den lokale aksjonskomiteen for årets «Krafttak mot kreft».

– Så om du har cash’en klar, eller like gjerne er i «vippsemodus», så er vi der i løpet av torsdag ettermiddag, sier Rikke.

Storkommunedugnad

– Sjøl om de nå går på Molde eller Romsdal videregående eller Akademiet så blir bøssebærerne å finne i Molde, i Misund, i Eidsvåg og på Hjelset, sier Synne.

– Vi ser på dette som en veldig kjekk samarbeidsoppgave, og dette håper vi vil gi årets russ en positiv image allerede nå, sier Ane Sæther.

– Dette blir jo liksom en «storkommunesak» også.

Den viktigste knuten

«Knute på tråden» har også gitt en dårlig russeassosiasjon, men det skal det bli en slutt på, sier Hermann.

– Dette er den aller viktigste russeknuten, den vi får for å ha gjort en innsats for fellesskapet, sier han. Han er overbevist om at det gode været og den gode følelsen vil fortsette.

– Ja, og varm «toddy» er et godt lokkemiddel etter endt runde.

– Noen store mål?

– Ja, det er vel et uttalt mål at vi også i år vil forsøke å slå rekorden fra tidligere år. Og så blir det jo litt «kniving» mellom skolene om å få best resultat da. Så folkens; støtt dine «nær-elever!», sier Rikke, som sier utregningen sjølsagt vil bli i forhold til skolens størrelse.

Seinskader av kreftbehandling

Over 200 elever vil «myldre» rundt, og det er ikke noe ubetydelig felt de gir seg ut på. Temaet for Krafttak mot kreft i 2018 er «Seinskader av kreftbehandling».

– Sammen med det norske folk skal vi samle inn mellom 40 og 50 millioner kroner, og de som har vært igjennom en tøff kreftbehandling skal få et best mulig liv, heter det i infoskrivet fra Kreftforeningen.

Kilde: Kreftforeningen