Lørdag morgen var 30 personer i gang med å finsøke det samme området på nytt.

– Situasjonen per nå er at i gjør søk på land, ut fra et definert område rundt sjukeheimen, der savnede har bopel. Vi søker både på land og i strandlinja i tilfelle det har tilstøtt ham noe der. Vi sjekker alle muligheter, siden vi ikke har så mye å gå etter, sier Ole Wulvik, politiets innsatsleder i søket etter den savna 65-åringen i Eide.

I løpet av natta har det vært rundt 25 frivillige fra Norske Redningshunder, Norsk Folkehjelp og Røde Kors. Politiet har også hatt hundeekvipasjer i aksjon. Klokka 10, når vi snakker med Wulvik, er rundt 30 personer i aksjon eller i ferd med å ankomme.

Leter i sjøen: Ola Farstad og David-André Bruun fra Norsk Folkehjelp Hustadvika. Foto: Rigmor Sjaastad Hagen
Ekvipasje: Per Gunnar Engestrøen og Indi leter i strandlinja med utgangspunkt i Eide Båthavn. Norske Redningshunder: Eddy Leonhardsen er hundefører fra Norske Redningshunder og forteller at de har fem hunderførere og hunder i aksjon. I løpet av et år har de rundt 50 aksjoner i Møre og Romsdal, forteller han. Foto: Rigmor Sjaastad Hagen

– Hvordan griper dere an letinga nå?

– Vi kjører finsøk. I natt var det dårlig vær, det blåste og regna mye. Vi iverksetter det samme søket på nytt. Vi venter også på politiets drone, sier Wulvik.

– Hva med helikopteret som skulle komme?

– Helikopteret er ikke tilgjengelig per nå, men vi gjør fortløpende vurderinger på dette, sier Wulvik.

Norske Redningshunder: Eddy Leonhardsen er hundefører fra Norske Redningshunder og forteller at de har fem hunderførere og hunder i aksjon. I løpet av et år har de rundt 50 aksjoner i Møre og Romsdal, forteller han. Foto: Rigmor Sjaastad Hagen