STJØRDAL:  Vedtaket fra Kristiansund bystyre om å få prøvd vedtaket om å plassere det nye sjukehuset på Hjelset for lagmannsretten,  får ingen innvirkning på planleggingen av Sjukehuset Nordmøre og Romsdal, slår styreleder Ola H. Strand fast overfor Romsdals Budstikke.

Strand er godt kjent med argumentasjonen og vedtaket om å anke dommen fra tingretten inn for Frostating lagmannsrett.

- Vi tar til etterretning at et flertall i Kristiansund bystyre har besluttet at kommunen skal anke dommen fra Inn-Trøndelag tingrett inn for lagmannsretten. Fra vår side står oppdraget vi har gitt Helse Møre og Romsdal, om å bygge nytt sjukehus på Hjelset og etablere et distriktsmedisinsk senter i Kristiansund, fast. Prosjektet skal gjennomføres i henhold til tidsplanen som er satt opp, sier styreleder Strand.

- Hvorfor er det viktig å holde framdriften av sjukehusprosjektet nå?

- Styret i Helse Midt-Norge får prosjektet SNR (Sjukehuset Nordmøre og Romsdal) på bordet i styremøtet i desember. Det handler om at den finansielle vurderingen skal gjøres og legges inn i våre langtidsbudsjetter. Lånesøknad skal forberedes, selv om lån ikke skal utløses før i 2018 når byggestarten er planlagt, forklarer Strand.

- Kommer Helse Midt-Norge til å ta noe nytt initiativ overfor Kristiansund kommune når det gjelder samarbeid om et distriktsmedisinsk senter der?

- Det er Helse Møre og Romsdal som er gitt i oppdrag å planlegge og realisere Sjukehuset Nordmøre og Romsdal. Og Helse Møre og Romsdal har lagt til grunn at det er riktig med tett samarbeid med Kristiansund kommune, sier Strand.

Da Kristiansund kommune tok ut stevning for Inn-Trøndelag tingrett, var Helse Midt-Norge motpart. Helse Midt-Norge eies av staten, og helseministeren har øverste myndighet gjennom det som heter foretaksmøte. Det var i foretaksmøtet 19. desember 2014 at helseminister Bent Høie besluttet at fellessjukehuset skulle plasseres på Hjelset, ikke på Storbakken i Kristiansund.

En rettssak i Frostating lagmannsrett vil trolig finne sted i løpet av et halvt år etter at anken er levert, det vil si rettsforhandlinger innen midten av mars 2017.