Else Stavik, som mange kjenner fra butikken Wherelse som hun driver i Elnesvågen, er gjest i siste episode av Hør på henne.

Hør episoden her:

Jo - du skal tro at du er noe!

Der forteller gründeren hva som er bakgrunnen for at hun er så mot janteloven - den som sier at du ikke skal tro at du er noe.

– Mange kvinnfolk er så stygge med hverandre at jeg blir helt matt. I stedet for å heie på hverandre, og ønske hverandre vel, og føle på andres suksess... det skjønner jeg ikke, sier Else Stavik.

Hun snakker særlig om sosiale medier, der hun ikke er redd for å stikke seg fram med videoer av seg selv, for å promotere butikken.

– Jeg er 56 år, og har opplevd mye i livet, men hva damer, spesielt fra 45 år og oppover, klarer å spy ut av seg av edder og galle... stakkars folk, tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør, tenker jeg da, forteller Else, som gir flere konkrete eksempler på hva folk kan finne på å skrive.

Hun har også flere helt klare råd til hvordan damer kan bli flinkere til å heie på hverandre.

Superstolt av butikken

Videre forteller Else om hvordan hun sa opp den trygge jobben som distriktssjef i Nille, med ansvaret for 22 butikker, for å starte opp for seg selv i en rundkjøring i Hustadvika – med 50.000 kroner i lomma.

Åtte år har butikken kunder fra hele landet, fra Narvik i nord, til helt i sør, og til nærmijløet.

Hun forteller også om hvilken metode som funker best for å roe ned et kreativt hode som til tider bobler over av energi, om en oppvekst på godt og vondt som har formet henne til den hun er i dag - og hvor stolt hun er av butikken sin og det hun har klart å skape.

Dessuten røper hun hvilke framtidsplaner hun har for butikken - og hvem som er hennes aller viktigste støttespillere.