Ungdommens fylkesting møttes på Scandic Alexandra i helga, og 80 ungdommer fra nord til sør i fylket deltok.

Det var et bredt utvalg av saker som var oppe til diskusjon. Fra skoleskyss uten lang ventetid, skolepolitikk, miljøvern og klimatiltak i smått og stort, tiltak for å bedre tilbudet innen psykisk helse, til seksualundervisning og rolleforståelse, og tiltak for å bedre situasjonen for trafikkutsatte pinnsvin.

Det skriver Møre og Romsdal fylkeskommune i ei pressemelding.

Lørdag var gruppearbeid hovedoppgava for ungdommens fylkesting. Der skal de komme med sine innspill til handlingsprogrammet som blir lagt fram på søndag.

Det er plattformen for det videre arbeidet i ungdomspanelet fram til neste fylkesting neste år. Søndag blir det også valgt nytt ungdomspanel for 2022.

Michael Valentin Bringslid-Kejzar fra Hustadvika deltar, og 13-åringen er med for første gang. Han er også med i ungdomsrådet i hjemkommunen, og i elevrådet på skolen.

– Det er spennende for meg som er såpass ung å være her, og interessant å få et innblikk i den politiske hverdagen til andre ungdommer. Jeg brenner for samferdsel, og for miljøtiltak i landbruksnæringa, sier han.

Nordmøringen Theodor Engvik fra Tustna, Michael Valentin Bringslid-Kejzar fra Hustadvika, og Nora Holtleite fra Fjord kommune finner det både givende, lærerikt og nyttig å være med på Ungdommens fylkesting. – Vi blir hørt av de etablerte politikerne, samstemmer de.

Han er intervjua sammen med Nora Holtleite fra Fjord kommune og Theodor Engvik fra Tustna og Aure.

Alle tre ønsker at flere blir med å engasjere seg politisk.

De sier at de mener det er viktig at ungdommen engasjerer seg politisk. De forteller at de opplever å bli hørt av etablerte lokalpolitikere og fylkespolitikere gjennom aktiviteten sin i kommunale ungdomsråd og ungdommens fylkesting.

De peker også på den vennskapelige og gode stemninga i ungdommens fylkesting i år.