Hovedtrekkene for det nye akuttsjukehuset på Hjelset ligger fast.

– Konseptrapporten og dokumentene som følger med, skal gi godt grunnlag for å levere lånesøknad for å få bygget Sjukehuset Nordmøre og Romsdal, sier prosjektdirektør Bjørn Remen.

Planene for sjukehuset på Hjelset ligger fast. Planleggerne for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal holder også stødig fart i framdrifta for prosjektet.

– Vi må huske på hva som er bestilt. Det er akuttsjukehuset på Hjelset og poliklinikker i Kristiansund samt et distriktsmedisinsk senter i Kristiansund, sier prosjektdirektør Bjørn Remen til Romsdals Budstikke.

Det prinsipielle valget styret i Helse Møre og Romsdal skal ta i styremøtet 25. november, handler om dagkirurgien skal være kun på Hjelset eller om dagkirurgiske operasjoner skal deles mellom Hjelset og Kristiansund?

– Det er ikke mye som skiller når det gjelder investeringer i lokaler i Kristiansund, med eller uten dagkirurgi, påpeker Bjørn Remen.

Tempoplanen holdes

Framdrifta av planene for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal er fastlagt:

* Skisseprosjektet ligger fast. Det handler om hva sjukehuset på Hjelset skal inneholde, hvor stort det skal være. Ingen endringer er foreslått.

* Forprosjektet skal startes tidlig i 2017.

* Reguleringsplanen for Hjelset-området arbeides det videre med. Kunngjøringen om oppstart av reguleringsplanen kommer 27. oktober.

* 6. desember 2016 blir det holdt folkemøte på Hjelset. Der blir temaet hva som må utredes nærmere. Det kan handle om støy fra helikopter, eller det kan handle om hvordan anleggsperioden vil fortone seg for naboer på Hjelset.

* I februar-mars 2017 blir det nytt folkemøte på Hjelset.

* Vedtak av forprosjektet fattes før sommerferien 2017.

Sjukehusprosjektet har blitt fulgt av eksterne konsulenter i Pricewaterhouse Coopers.

– Den eksterne kvalitetssikringen har vært nyttig. Vurderingene våre er dokumentert, opplyser Bjørn Remen.

– Vil styret i helseforetaket ha informasjonen og kostnadstallene de trenger for å vedta konseptet for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal om fire uker?

– Vi legger fram planer og kostnadstall som sammen med underliggende dokumentasjon bør gi grunnlag for styrene i Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge til å fatte vedtak slik at lånesøknad kan sendes inn til departementet. En del detaljer gjenstår, men hovedtallene vil være klarlagt til styremøtet 25. november, sier Bjørn Remen.