Aukra: 20. august flytter mellomtrinnet inn på det nye skole- og flerbruksbygget på Julsundet skole.

– Vi er glade for å ha et moderne bygg til skolestart, sier rektor ved Julsundet skole, Hanna Valved Korsvik.

Samfunnshus

I bygget er det gjort plass til alt fra klasseromsundervisning til musikk og kulturskole, og samfunnshus.

Tre nye klasserom skal huse 5. til 7. klasse. Her følger det med nye digitale tavler og store vinduer skal gi godt med lys.

Rådgiver og musikkansvarlig ved skolen, Stig Dagfinn Arnøy, er svært fornøyd med det nye musikkrommet, som har lydtette øvingsrom og mange flunkende nye instrument og lydutstyr.

– Musikk har det vært mye av før og, men det er bra at det har blitt satset på denne gangen. «Kultur, lyd og bilde» er et valgfag på ungdomstrinnet og vi har eget skoleband som vil få glede av det nye musikkrommet, sier Arnøy.

Fasiliteter

I det nye bygget er det også egen elevkantine, skolekjøkken og bibliotek med stillerom. En aula skal kunne benyttes til eksempelvis forestillinger, foredrag og filmvisning. Gymsalen har plass til ballspill og egen klatrevegg og styrketreningsrom. Salen skal også fungere som samfunnshus, og kan deles i to mindre areal og kan leies til ulike anledninger. Aukra kulturskole skal også holde til i bygningen.

Det er lagt opp til at skolearealet og samfunnsdelen skal kunne brukes både sammen og hver for seg.

– Vi ser for oss at både skolen og bygda skal få stor glede av bygget. Tomt skal det i alle fall ikke stå, forteller rektor Valved Korsvik.

Mindre uteplass

Totallet er det nye bygget på 2600 kvadratmeter, og utgjør over halvparten av bygningsarealet.

– Dessverre har vi fått mindre uteplass, men mulighetene for aktiviteter er heldigvis mange, forteller Arnøy.

Ungdomsskoleeleven har lov å være inne i friminuttene. Men alle er fri til å benytte utearealene, hvor blant annet det blir ny basketballbane.

Ungdomsskolebygget har også fått seg et løft. Bygget har blitt renovert, og har fått et flunkende nytt naturfagsrom.

Skal gi «resonans»

Hele 28 meter med vegger er i ferd med å utsmykkes av bildekunstner Vigdis Fjellheim. Hun har kommet fra Oslo for å sette preg på miljøet på skolen.

Veggmaleriene har fått navnet «resonans» som i dagligtale betyr gjenklang. Maleriene er inspirert av samhold og musikk.

– Jeg har hatt fokus på at dette er et rom hvor ulike mennesker oppholder seg til daglig. Og skal gjenspeile hvordan vi «klinger» sammen, sier Fjellheim.

Samtidig har kunstneren blitt inspirert av omgivelsene utenfor, og har inkludert motiv fra fjell og fjord.

Lang prosess

De ansatte har vært med i hele prosessen, og gleder seg til å ta bygget i bruk.

– Når du har vært med hele vegen er det alltid noe å sette fingeren på, men alt i alt er vi veldig fornøyde og bygget vil være et løft for både skolen og for bygda, sier inspektør på Julsundet skole, Rodi Hjertvikrem.

– De fysiske rommene er klare. Nå skal vi jobbe videre med å utvikle læringsmiljøet på skolen, med nye lokaler til god hjelp, sier rektor Valved Korsvik.

Åpningsfest

De ansatte har nettopp startet siste fase: å få alt av møbler og inventar på plass. Rom skal møbleres, vegger skal dekkes av kunst og bøker skal fylle hyllene i biblioteket.

– Bygningen er ferdig. Nå må vi skape et godt miljø. Det blir en del dugnadsarbeid på de ansatte, men vi regner med å komme i mål til elevene kommer, sier rektor.

1. september inviteres alle som er interessert til åpningsfest kl. 14.00 på Julsundet skole.

– Alle er velkommen! Det blir kake og feiring, sier rektor Valved Korsvik.