Konkret ønsker politiet opplysninger fra publikum om noen har observert den stjålne bilen som formentlig ble brukt i forbindelse med innbruddet.

De ønsker tips om tidsrommet mellom klokka 02.00 til den ble forlatt på et jorde på Holmemstranda i Rauma klokka 05.45 natt til mandag.

Det dreier seg om en blå BMV x-drive 20D med YE-registreringsnummer.

Politiet er også interessert i å komme i kontakt med personer som har vært i utendørs i Molde sentrum i tidsrommet 02.00 – 04.00.

I tillegg ønsker de at hytteeiere i området Holm-Holmemstranda-Kvasstinden sjekker om det har vært innbrudd på hytta.

Kom til Norge få dager før

De to som ble pågrepet på Holmemstranda mandag, er begge rumenske statsborgere som kom til Norge et par dager før innbruddet, opplyser politiet.

Romsdals Budstikke har tidligere fått opplyst fra politiet at de to personene henholdsvis skal være i 30- og 40-åra.

– De er begge siktet for bilbrukstyveri og grovt tyveri og vil bli framstilt for varetektsfengsling i Møre og Romsdal tingrett i ettermiddag, skriver politiet i pressemeldingen.

– De siktede har i avhør innrømmet at de var med på innbruddet, men har ikke vært villige til å opplyse noe om hvor tyvegodset er blitt av.

Leter etter tjuvgodset

Av hensyn til den videre etterforskning, ønsker politiet ikke å gå inn på hvor store verdier som ble borte fra urmakerforretninga i Molde natt til mandag.

De innledende opplysningene sa at det skal ha vært én person utenfor butikken, mens én var inne. Politiet opplyser nå at de ikke kan utelukke at flere personer har vært involvert i innbruddet, og jobber nå med å få kartlagt om de to siktede har hjelpere som ikke var med i bilen som stoppet sin ferd på Holmemstranda i Rauma mandag morgen.

Publikum kan henvende seg til politiet via tlf. 404 45 900.

Kjørte av vegen

Samtidig som to personer ble observert ved og i urmakerens lokale, ble det også observert en mørk stasjonsvogn utenfor.

Politiet skal ha fått melding om personene og bilen rundt klokken tre natt til mandag.

Et par timer senere observerte en politipatrulje i Rauma en bil som lignet beskrivelsen av bilen utenfor urmakeren i Molde. Da politipatruljen forsøkte å stoppe bilen, kjørte den av veien og havnet på et jordet ved Holmemstranda i Rauma. Dette skal ha skjedd rundt klokken fem natt til mandag.

To personer ble observert løpende fra stedet.

Bilen var stjålet fra en adresse i Molde.

Satt i gang omfattende søk

Det ble satt i gang et omfattende søk etter de to som da var mistenkt for å stå bak innbruddet hos urmakeren Molde. Politiet lette med store styrker, det ble blant annet brukt hunder, droner og helikopter med varmesøkendekamera.

Etter flere timer med leting ble den første personen funnet rundt klokken 13 mandag. Den andre ble funnet i områdets terreng like før midnatt samme dag.

Krimteknikere til lokalet i Storgata for å sikre spor. Foto: Øyvind Brunvoll