Cecilie Skjelland, opprinnelig fra Lyngstad i tidligere Eide kommune, er gjest i siste episode av podkasten Hør på henne.

Der forteller hun om hvordan hun har endt opp med sine helt spesielle yrkesvalg; som gjør at hun i dag er utdannet både politi og brannkonstabel.

Hør episoden her:

Cecilie som brannkonstabel: Cecilie forteller at opptakskravene til brannkonstabel-yrket er tøffere enn for politiet; og like for menn og kvinner. – Det krever en del fysisk styrke å dra en person ut av en brennende hus, forteller hun. Foto: Bjørn Brunvoll

– Jeg har alltid visst at jeg vil jobbe med mennesker. Det gir meg noe å bidra i samfunnet. Jeg synes det er allright å være med å gjøre en forskjell for noen, om det er lite eller stort, forteller Cecilie.

Som politikonstabel: Det var en helt spesiell hendelse - som ga stort inntrykk - som fikk Cecilie til å søke politihøgskolen. I Molde har hun hatt ett års vikariat på politistasjonen. Foto: Bjørn Brunvoll

I episoden får du vite mer om hvilke opptakskrav hun måtte gjennom for å komme inn på politihøgskolen og seinere få jobb i brannvesenet, om hvordan hun takler å stadig være i beredskap, hvilket spørsmål hun oftest får når hun forteller om jobben sin - og den kanskje litt overraskende aktiviteten hun driver med på fritida for å holde seg i form.

Hun forteller også at hun av og til er å se som modell i ullklær for familiebedriften Lanullva, som moren Gunn Anne Vinje Lyngstad er daglig leder for.