Det er i podkasten Hør på henne at tidligere verdensmester i kickboksing – og europamester i boksing – Henriette Kitel deler noen av sine viktigste erfaringer fra toppidretten.

Podkasten kan du lytte til her:

– Tør å ta sjanser

Hun har tidligere holdt foredrag for næringslivet om samme tema.

– Hva er budskapet ditt?

– At man må gi mer faen og tørre å ta sjanser. Jeg har selv fått jobber, der det kan virke som jeg har tatt på meg for store sko. Jeg har vært landslagstrener, styreleder for NHO Midt-Norge og økonomisjef for det største Choice-hotellet. Det går bra, så lenge du samtidig er ydmyk, og tør be om hjelp, sier Kitel, som også har flere andre viktige råd hun deler i podkasten – og gode tips til hvordan man kan drive mental trening.

Hun snakker også om oppveksten i Molde, om hvordan hun flyttet hjemmefra som 15-åring og hvordan hun nærmest tilfeldig kom inn i kickbokser-miljøet. Etter hvert flyttet hun til Oslo for å satse.

– Jeg var veldig målbevisst og fokusert, men kanskje ikke det største talentet. Med riktig innstilling og guts kan du bli best. Man sier jo det, at hvis du øver eller trener på noe i 10.000 timer, kan du bli veldig god og kanskje verdensmester. Så det kan jo være en inspirasjon, om du driver med sjakk eller boksing eller hva som helst, sier Kitel.

Møtte kjærligheten i ringen

Videre forteller Henriette at hun synes det er fint å tenke på at hun er «gamlemora» som har åpnet dører for jentene som kom etter.

– Særlig i kickboksing for det var jo ulovlig med fullkontakt for jenter da jeg konkurrerte. Det var etter jeg tok en medalje internasjonalt, at forbundet måtte åpne opp for jenter, slik at vi også kunne få slå og sparke så hardt vi ville, og vinne på knockout, sier Kitel, som er nøye med å understreke at ingen av idrettene hennes handler om å slåss – men om å utmanøvrere, få fram det beste i seg selv og utnytte styrkene sine.

Hun snakker også om da hun møtte sin store kjærlighet nærmest bokstavelig talt i bokseringen. Martin Kitel var både landslagstreneren og kjæresten hennes.

– Vi var trener og utøver, og det var mange internasjonale dommere og ledere som ikke visste at vi var sammen. Når jeg skiftet navn, sa de: «What is this, are you married to this man», ler Henriette, som har Birkeland som fødenavn.

I podkasten snakker hun også om både å bli tvilling-mamma og Tesla-butikksjef, og om Drømmebrygga som hun og Martin har investert i.