Det sier Lars Stenerud, administrerende direktør i Plasto AS, og en av underskriverne av et leserbrev om høyskolen i Molde, der skolen oppfordres til å fusjonere med NTNU.

– Er høgskolens alenegang samtaletema blant bedriftsledere i regionen?

– Ja, det er det. Vi i bedriftene ser at det er viktig å samarbeide på tvers av både regioner og institusjoner. Det er derfor vi oppfordrer høgskolen til å sondere muligheten for å bli del av NTNU-kløsteret, nå når høgskolens initiativ om en allianse ikke gikk inn, sier han.

– Hva frykter dere blir følgen hvis høgskolen blir stående alene når andre fusjonerer?

– Vi tror det blir tøffere konkurranse for høgskolen når den blir stående alene mot dem som går sammen. Og vi frykter at den tverrfagligheten som bedriftene vil trenge, blir vanskeligere å få til når høgskolen står alene.

– Hvor viktig er det for næringslivet at høgskolen fusjonerer med NTNU?

– For oss er det viktig at høgskolen i Molde er konkurransedyktig og faglig langt framme. Det er den posisjonen vi er bekymret for at de ikke vil greie å holde. Hvis høgskolen ikke evner å utvikle seg raskt nok alene, må en større del av næringslivets aktiviteter knyttes til andre kunnskapsmiljø enn Molde, sier Lars Stenerud.

Rbnett snakket med Stenerud i en pause i et møte tirsdag kveld. Der deltok mange av dem som underskriver leserbrevet til høgskolen om fusjon med NTNU.

Men det er tilfeldig, sier han:

– Vi er på IKubens eiermøte, som ikke har noe med høgskolefuson å gjøre.

Ansatte uenig i alene-linja

Også blant høgskolens ansatte, deriblant Kai A. Olsen, kommer det oppfordring om å endre strategi og gå for fusjon med en sterk partner.

Og i høgskolens internavis Panorama, har stipendiat Morten Svindland samme anliggende, i en kronikk med tittel "Kunne det vært en idé å spørre oss?" Han ønsker at ledelsen spør ansatte hva de mener i saka, og konkluderer slik:

"Kan det hende at vinden har snudd og at det ikke er samme støtte som man tidligere har trodd for en selvstendighetslinje?"