Frøydis Orten Stokke, som mange kjenner fra hudpleiesalongen Femina i Molde sentrum, er gjest i ukas episode av podkasten Hør på henne.

Hør episoden her:

Salong til salgs

I podkasten forteller Frøydis hvilke grep hun gjør for å holde seg ung og sprek nok til å fortsatt drive salongen slik hun gjør, alene, fire dager i uka.

Hun forteller også at hun tok i mot alderspensjon da hun var 65, med tanke på å begynne å trappe ned.

– Dét året ble omtrent en katastrofe. Jeg hadde fem heltidsansatte, og fire stykker ble langtidssjukemeldt. Da var det ikke snakk om å trappe ned. Jeg trappet heller opp, forteller hun.

I en tid har hun forsøkt å selge salongen. I podkasten forteller hun hvordan det går med salget.

– Jeg kunne jo bare ha lagt ned, men da ville jeg tapt alt jeg har investert, og alt jeg har jobba for, forklarer hun, før hun forteller hvordan hun har ofret alt for salongen – og knapt har hatt et eneste sjukefravær på 50 år.

Bransje i enorm utvikling

Hudterapeuten Frøydis forteller også om hvordan bransjen har utviklet seg de siste femti årene – fra grønn leire til injeksjonsbehandlinger som Botox og Restylane.

– Jeg hadde tilbud om botox og restylane for nesten tretti år siden i salongen, og det var tjoka fullt. Men i dag er jeg ikke helt med på det der, sier Frøydis, som i podkasten sier hun sin hjertens mening om både behandling med fillers i leppene, og med bruk av andre injeksjoner.

Hun legger til at hun har vært først ute med mye i Molde; alt fra solarium, som hun ikke like stolt av i dag, til aromaterapi og pistol til å skyte hull i ørene med.

Etter en karriere på et halv århundre, har Frøydis fått et nært forhold til mange kunder. Frøydis forteller dessuten at for henne er hud mer enn skjønnhet og jåleri - den er også helse, både fysisk og psykisk.

Dessuten avslører hun håper det nye året vil bringe — ikke minst, en kneoperasjon hun har utsatt i seks år, fordi hun ikke kom fra på jobben.