1,6 prosent av arbeidsstyrken i Norge er helt ledige, det viser tall fra Nav. I løpet av det siste året har arbeidsledigheten på landsbasis sunket med 32 prosent. I Møre og Romsdal har ledigheten sunket med 29 prosent.

Ingen over landsgjennomsnittet

I romsdalsregionen ligger de fleste kommunene under landsgjennomsnittet når det kommer til arbeidsledighet. Septembertallene fra Nav viser at Vestnes kommune har samme gjennomsnitt som landet med 1,6 prosent helt ledige.

Resten av kommunene i Romsdal ligger under landsgjennomsnittet, der Rauma er kommunen med færrest ledige. I Rauma er kun 1 prosent helt arbeidsledige.

Her er de lokale tallene for arbeidsledige i september måned:

KommuneAndel helt ledige (%)
Vestnes1,6
Gjemnes1,2
Hustadvika1,3
Molde1,1
Aukra1,0
Rauma0,9

Lavest ledighet i Molde

Av byene i fylket er det Molde som har færrest helt ledige med 1,1 prosent. Deretter kommer Ålesund med 1,6 prosent, og Kristiansund med 1,9 prosent helt ledige.

Deles det opp etter de tre fogderiene, ser vi at Romsdal har 1,2 prosent ledige, mens både Nordmøre og Sunnmøre har 1,5 prosent helt ledige.

Nav-direktør i Møre og Romsdal, Stein Veland. Foto: ERIK BIRKELAND

Stor etterspørsel i mange yrker

Nav opplyser at det ved utgangen av september var 3.436 arbeidssøkere i fylket. Disse er registrert som helt eller delvis ledige, eller som deltakere i et arbeidsmarkedstiltak i Møre og Romsdal.

Dette utgjør 2,5 prosent av arbeidsstyrken. Det opplyses også om at 227 av arbeidssøkerne er permitterte.

– For dem som er uten arbeid, er det viktig å vite at det fortsatt er mange ledige stillinger i deler av fylket. Det gir muligheter, selv om noen må regne med en lengre reisevei til arbeidsstedet enn de er vant til, eller de må ukependle, sier Nav-direktør i Møre og Romsdal Stein Veland.

– Det er stor etterspørsel etter arbeidskraft i deler av industrien og i mange yrker. Blant annet er det etterspørsel innen lagerarbeid, merkantile oppgaver, elektro, transport, helse og sosial, utdanning og salg og service. Utfordringene med å rekruttere faglært arbeidskraft i Norge gjør at noen bedrifter vurderer å rekruttere fra andre land, sier han.