Vant Italia-tur: Butikksjef Marit Dagfinrud (t.v.) og Herdis Røbekk utenfor Coop Tornes høsten 2012, da de ansatte fikk tur til Italia etter å ha vunnet en kundeundersøkelse. Foto: Foto: Privat

Liten butikk med stor appetitt på priser. Coop Marked Tornes ble nylig kåret til «Årets butikk» for andre år på rad. De ansatte får 40.000 kroner å hygge seg for.

Coop Marked er en landsomfattende dagligvarekjede som selger mat på norske bygder. Butikkene er de minste i Coop-systemet med tanke på omsetning. Men de er viktige ingredienser i Distrikts-Norge. Så også på Tornes. Den lille dagligvaren i bygda begynner å bli nokså bortskjemt hva priser angår.

Mange om beinet

Høsten 2012 vant de ansatte tur til Italia etter at butikken scoret best i landet i en stor kundeundersøkelse. Lokalbefolkningen er ekstremt fornøyd med coop-en sin. Høsten 2014 mottok butikksjef Marit Dagfinrud prisen for «Årets butikk» i Coop Marked-kjeden. Det samme skjedde for få uker siden, da Tornes igjen stakk av med seieren under kjedens årsmøte på Hell. Det er cirka 300 butikker i kjeden, så dette er en pris det er svært vanskelig å vinne. Ikke minst to år på rad.

– Det er fantastisk og veldig stort. Vi vant i klassen for butikker med omsetning under 12 millioner kroner. Jeg er kjempestolt av de ansatte, og av våre lojale kunder som viser at de setter så stor pris på butikken sin. Det er de ansatte og kundene og det gode samspillet som gjør det så kjekt å drive lite butikk her på Tornes. Jeg vil også rette en stor takk til min driftssjef, sier butikksjef Marit Dagfinrud til Romsdals Budstikke.

Fire kriterier

Butikken ligger i toppen av alle målbare statistikker i Coop Marked-systemet, som omsetningsutvikling, kundetilfredshet og driftsresultater.

– Det er fire kriterier vi måles etter. Det er hele driftsmodellen og ikke minst kundenes tilbakemeldinger som betyr mest. For oss er dette en veldig stor anerkjennelse. Vi driver også bedre butikk enn budsjettert. I fjor var netto omsetning 9,9 millioner kroner. Og den er stigende.

Glad i butikken sin

– Klart vi har handelslekkasje også på Tornes, men inntrykket er at folk er glad i lokalbutikken sin. Det er vi ansatte også. Det er viktig at Tornes har en bra dagligvarebutikk. Vi seks ansatte, hovedsakelig på deltid. Det er kun jeg som har full stilling. Til sammen utgjør vi 2,5 årsverk, forklarer butikksjefen.

Det vanket både diplom, blomster og ikke minst en gavesjekk på 40.000 kroner til de butikkansatte under prisutdelingen på Hell. Pengene skal brukes til sosiale formål.

– Vi har snakket om en langweekend i utlandet, og håper på å få til det. Selv om det ikke er alle som er like glad i å fly. Videre har vi feiret med en ansatt-tur på Kyststien i Bud, som ble avsluttet med en bedre middag på Bryggjen. Ekstra fin julegave til de ansatte blir det nok også. Vi snakker også om å gi vekk en sum til et godt formål. Det var en veldig god stemning blant de ansatte da vi greide å bli årets butikk nok en gang. Det er litt av en inspirasjon, sier Marit Dagfinrud.

Olav Maridal i Coop Orkla Møre sier at samvirkelaget er veldig stolte av gjengen på Tornes.

– Dette bekrefter at langsiktig og målrettet arbeid med å skape fornøyde kunder og medarbeidere gir resultater. En skikkelig vitamininnsprøyting for hele Coop Orkla Møre, sier han.