Det er natt til 3. juli i 2006, og tropenatt i Oslo. Silje W. Hagen har vært på byen med ei venninne og bestemmer seg for å spasere hjem. Ikke langt fra Slottsparken får hun plutselig et slag i bakhodet.

– En person er over meg, og jeg kjenner noe metall mot kroppen min. Jeg tror det er en kniv, og jeg tenker: Nå dør jeg. Nå er det over.

– Det er hjelp å få

Det er i en ny episode av podkasten Hør på henne at Silje forteller sin historie.

Hør podkasten her:

– Det som skjedde var grusomt i seg selv. Men det verste for meg i etterkant, var måten jeg ble behandlet på av politiet og systemet. Jeg tenkte at det rette er å anmelde, å sørge for at han som har gjort det blir tatt, straffet og forhindret fra å gjøre noe liknende med andre. Men det ble ikke prioritert, og til slutt ble saka henlagt, forteller Silje i episoden.

Gjerningsmannen ble aldri tatt. For Silje ble det viktig å lære seg å leve med det som skjedde. Og prøve å snu det til en styrke.

– I dag preger det meg ikke i hverdagen. Jeg har lært mye av prosessen, som har har pågått i mange år etterpå, sier hun, og legger til at hun nå synes det er viktig å dele sin historie.

– Fortsatt føler mange skam rundt det. Det er mange mennesker som bærer på traumatiske hendelser alene. Har du ikke en familie du kan støtte deg til, som jeg, finnes det en utvidet familie, hos Mental Helse og Kirkens SOS. Du har så mange muligheter. Du må be om hjelp, så får du hjelp. Men ingenting skjer hvis du ikke snakker om det, sier hun.

– Aldri for seint å slå gjennom

For mange er Silje kjent som sangtalentet fra Molde som var med på Idol, og som søkte lykken som artist i London og USA. Med artistnavnet Miss Selia og låta «Boss Like Me» vist på MTV.

I podkasten forteller hun om sitt eventyrlige liv på jakt etter den store hiten, om hvordan hun ble svindlet av samarbeidspartneren og om det store gjennombruddet som aldri helt kom.

– Det er aldri for seint. Jeg har ikke hatt gjennombrudd ennå, tenker jeg, forteller vokalisten, som fortsatt tar på seg oppdrag i dag.

Dessuten har hun blitt tobarnsmamma og funnet lykken med en musiker – og «endelig» blitt fridd til.

– Mitt råd til andre, er «reis deg opp igjen». Når du opplever motgang og nederlag, ligger det lærdom i det. Det er ikke en hemmelighet at det kan være dyrekjøpt erfaring, tøffe tak, og vanskelig å stå i. Mamma sa alltid til meg, og det lever jeg fortsatt etter: Det er mye klokt å lære seg på bunnen. Men det betyr ingenting, hvis du ikke tar det med deg opp igjen og lærer av det.