Romsdals Budstikkes podkast Hør på henne er tilbake med sesong 2. Gjest i første episode er Lea Erlandsen, kanskje vel så kjent som «Elektriker-Lea». På Instagram deler hun glimt fra hverdagen – ofte på jobb hos Mifo i Rauma – til sine 27.500 følgere.

Hør episoden her:

Kommentarer på godt og vondt

Det resulterer i både positiv og negativ respons, og Lea snakker om begge deler i podkasten.

– Det er mye bra. Noen sier jeg er en inspirasjon for andre jenter som vil inn i faget, og mener jeg er et forbilde. Så er det noen troll, i hvert fall tidligere, før jeg begynte å si fra. Det er spørsmål om hvordan jeg gjør jobben min og kommentarer på utseende. De mener det kanskje ikke negativt, men det er ikke positiv oppmerksomhet når folk kommenterer på kropp og er seksualiserende, forteller Lea i episoden.

– Har Instagram åpnet noen dører for deg?

– Ja, jeg har fått en del forespørsler om samarbeid. Og så har jeg fått noen jobbtilbud, i Oslo, og Ålesund, andre større byer, og på Oslo Lufthavn, sier Lea, som i podkasten forteller hvorfor hun foreløpig har takket nei til tilbudene.

Livet som ung jente - og elektriker

Videre forteller Lea om veien inn i elektrikerfaget. Hun har aldri angret på at hun gjorde helomvending og faktisk tok videregående to ganger.

– Det var roligere på elektrolinja enn på studiespesialiserende. Siden jeg hadde norsk, engelsk og matte fra før, trengte jeg kun programfagene. Jeg hadde ingen lekser, alt ble gjort på skolen, det var mye praktisk, og mye artigere, og enklere å prestere, sier Lea, som avslører at hun ikke er noe mattegeni.

– Jeg har strøket i matte før, jeg. Utregningene på elektro så kjempeskumle ut på tavla, men viste seg å være enklere i praksis, forteller hun.

Videre får du vite hva folk sier når elektriker’n viser seg å være en ung jente på 24 år, hva som skjedde første gang hun fikk strøm, hvilke fordeler hun har som jente i faget – og, hvorfor hun har som mål «å tørre å dra mer på treningssenter».