Denne uka har Hanne Fleischer og Rune Hoel besøk av Kine Sporsem (18) i studio. Hun går sisteåret på musikklinja på Molde videregående, og er en av mange elever som gruer seg veldig til eksamen til våren.

På grunn av korona har hun aldri vært gjennom eksamen tidligere. I tillegg ble hun rammet av lærerstreiken i høst, noe som gjør at hun føler at hun henger litt bak på pensum.

– Jeg hadde ingen vanlige fag når det var streik, bare musikkfag. Norsk er for eksempel er et veldig viktig fag i år. Det syns jeg er litt skummelt, sier Sporsem i podkasten.

Mer om dette kan du høre i ukas episode.

Vanskeligere å lære med digital undervisning

Sporsheim snakker også om hvordan hun har opplevd videregående til nå, og om hvordan det var med digital undervisning under pandemien.

– Det er jo ikke alt man kan lære like godt gjennom nettlæring. Det følte hvert fall jeg på. At det var vanskeligere for meg å lære når jeg ikke satt i klasserommet, sier hun.

Men hun avslører også en positiv ettervirkning av den digitale undervisningen.

Følte behov for å hjelpe

Programleder Fleischer forteller at hun kjente på et behov for å hjelpe ungdommen med å få svar på spørsmålene de har rundt dette med eksamen. Hun har derfor kontaktet både utdanningsdirektoratet, utdanningsdepartementet og utdanningsavdelingen i Møre og Romsdal fylkeskommune for å få «trøst» til ungdommen.

Svarene får du høre i podkasten.

I slutten av episoden kommer alle i studio med ulike gavetips.