– Jeg er jo utdannet sjukepleier. Og har alltid vist at jeg skulle bli det. Å få studere anatomi, og lære meg hvordan kroppen fungerer, det var paradis for meg, altså, ler Mai Helen og forteller at hun til tross for kunnskap om både trening og kosthold, og at hun aldri har vært i nærheten av å være overvektig, har lært mye de siste månedene.

– Jeg har fått mange aha-opplevleser. Som hva kostholdet egentlig gjør med humøret og kroppen. Søtsuget forsvinner raskt. Og jeg har sluttet å være trøtt. Det føles som jeg er i bedre mental form enn på lenge. Det er utrolig interessant å observere hva som skjer, sier Mai Helen, og forteller at størstedelen av livsstilsendringen skjer på kjøkkenet.

Eller som hun skrev under et bilde av sixpacken sin på Instagram nylig: Magemusklene lager du på kjøkkenet. (Abs are made in the kitchen).

– Det er et sånt typisk Instagram-sitat. Men det er sant, altså. Jeg tilbringer jo lite tid på trening i forhold til hva jeg gjør foran kjøkkenbenken, forteller hun.

– Hva kjennetegner kostholdet ditt nå?

– Jeg spiser ren mat. Rent kjøtt, kylling og fisk. Og masse grønnsaker. Det skal være fem måltider om dagen. Jeg er aldri sulten, men jeg kan selvsagt bli litt lei, selv om jeg for eksempel har 19 ulike frokoster å velge mellom i kostholdsplanen. Det løser jeg med å bruke ulikt krydder, forteller hun.

– Hva er det viktigste du har fjernet fra kostholdet?

– Feite sauser. Samt sukker og smør. Du vet, alt det der vi koser oss med, som egentlig ikke er noe bra for kroppen, sier Mai Helen, og legger til at hun har én spisedag i uka.