Interessen for hva slags sjukehustilbud som skal være på Hjelset og hva som skal være i Kristiansund, er formidabel. 81 høringsuttalelser har helseforetaket fått inn.

– Mange av innspillene vi har fått inn, handler om hva slags tilbud det skal være til barn og unge, om kreftkirurgi, om rus og psykisk helsevern. Vi har også fått innspill på funksjoner som er tatt ut av Sjukehuset Nordmøre og Romsdal; det er patologi, nukleærmedisin og pusterom for pasientene. Men dimensjonen på sjukehuset er akseptert, forklarte assisterende direktør Helge Ristesund i styremøtet i Helse Møre og Romsdal onsdag.

Ett tema har skapt ekstra engasjement: Skal det være dagkirurgi i Kristiansund eller ikke?

– Vi ser at meningene om dagkirurgien er delt ut fra geografien. På Nordmøre er meningene at det må være dagkirurgi i Kristiansund. Romsdal er skeptisk til å splitte kirurgien på to steder. Driftsøkonomien for de to ulike løsningene er ikke godt nok utredet ennå. Fra Romsdal stiller også mange spørsmål om hvilke konsekvenser det vil få for akuttsjukehuset hvis kirurgien splittes, forklarte Helge Ristesund.

Høringsuttalelsene kommer fra 18 offentlige organ/instanser, 13 høringssvar kommer fra fag-. og interesseorganisasjoner, 23 høringssvar kommer fra interne klinikker/avdelinger/enheter i helseforetaket og 27 kommer fra privatpersoner.

– Sunnmøre er helt fraværende i høringssvarene, opplyste Ristesund.