61-åringen fra Tomrefjord står i likningstallene fra 2016 oppført med hele 305 millioner kroner i inntekt, noe som plasserer han på tredjeplass på lista over inntektstoppen i Norge. Kun Einar Aas og Øystein Stray Spetalen fikk mer på konto i fjor.

Rundt en tredel av inntekten går til skatt, Gjelsten bidrar med 99,7 millioner til statskassa. Det gjør han til nordmannen som betaler fjerde mest skatt, mens med Kjell Inge Røkke ligger på plassen bak med 94,4 millioner i skatt. Røkke har derimot null kroner i inntekt, men 11 milliarder i formue.

Solid år

Gjelsten er for 2016 oppført med en formue på 1.345.348.307,- norske kroner. Tidligere i år, når resultatet for Gjelsten Holding på 544 millioner kroner før skatt var klart, sa Gjelsten dette til Romsdals Budstikke:

Gjelsten Holding AS, som Bjørn Rune Gjelsten etablerte i 2000, har blitt et superlønnsomt selskap. Samlet resultat før skatt de siste fire åra er på 1,6 milliarder kroner. En rekke vellykka oppkjøp, utvikling av selskap og salg av noen, ligger – sammen med eiendomstransaksjoner – bak suksessen.