Mange sexkjøpere skammer seg

Mange av dem som kjøper sex, opplever skam og angrer bittert etter å ha oppsøkt prostituerte.
Nyheter

Det forteller Anders Røyneberg som leder prosjektet PKS – Helsetilbud til personer som kjøper sex, til Dagsavisen.

– Sexkjøpere som oppsøker tilbudet vårt, tenker på at en del prostituerte har det vanskelig. Det er også grunnen til at det er så mye skam blant dem som oppsøker oss. Ikke alle, men mange har problemer med at de kjøper sex, sier Røyneberg.

PKS er en del av stiftelsen Sex og samfunn i Oslo. I begynnelsen av juli startet de opp et tilbud om smittesjekk og samtaler for personer som kjøper sex, og siden har avtalebøkene vært fulle.

Ifølge Dagsavisen var Kirkens Bymisjon i kontakt med kvinner og menn fra minst 53 land som solgte sex i Norge i fjor, mot 41 land i 2012. Antall utenlandske prostituerte er i dag på samme nivå som før sexkjøpsloven ble innført i 2009.

En evaluering av sexkjøpsloven skal legges fram for Stortinget i august. Dersom evalueringen ikke er overraskende positiv, ønsker Venstre å fjerne den, sa Venstres Sveinung Rotevatn til avisen tidligere denne uka. Dermed ligger det an til flertall på Stortinget for å vrake den omstridte loven. Verken Høyre, Frp eller Venstre ønsket loven da den trådte i kraft.