Åpnet Eldhusøya

- Et unikt løft, sa Helge Orten da han åpnet den nye utsiktstien rundt Eldhusøya fredag.
Nyheter

Fredag ettermiddag var det duket for åpning av den spektakulære utsiktsstien rundt Eldhusøya og servicebygget med cafe og turistinformasjon. Det var mange som hadde møt opp til den offisielle åpningen.

Orten åpnet

Den offisielle åpningen ble gjort av stortingsrepresentant Helge Orten (H).

– Det er stor stas å få åpne denne flotte atraksjonen. Her har en tatt utgangspunkt i den vakre naturen og bygd rundt denne. Stien rundt Eldhusøya og servicebygget er et unikt løft, sa Orten i åpningstalen.

Under åpningen ble det også arrangert en gåtur langs den nye stien og undervegs på turen ble det underhold med sang og hornmusikk.

Opplevelse

Grete Kongshaug i Statens Vegvesen er storfornøyd med at prosjektet endelig er i havn.

- Jeg er glad og lykkelig over at dette nå er en realitet. Det har tatt sin tid, og mange har ventet lenge på både servicebygget og stien rundt øya. Parkeringsplassen har også fått en god opprustning, sier Kongshaug.

- Stien skiller seg ut?

- Ja. Man skal jo ikke lage sånne stier overalt, men dette blir virkelig en opplevelse på Atlanterhavsvegen. Tidligere har man hatt stier som gikk hit og dit, med mye slitasje i terrenget og bratte områder. Nå kan man komme rundt hele øya på en trygg og sikker måte som er tilgjengelig for alle, sier Kongshaug.

50 millioner

Arkitektkonkurransen for prosjektet ble utlyst i 2006, og ble vunnet av Ghilardi + Helsten Arkitekter. Betonmast Røsand har vært entreprenører. Grete Kongshaug forteller at det er Fylkeskommunen og Statens Vegvesen som har stått for den økonomiske biten. Averøy kommune har sørget for vanntilførsel til servicebygget.

- Prosjektet har i perioder stått på vent på grunn av pengemangel. Samla sett har det kostet drøye 50 millioner kroner. De siste tallene er ikke helt klare enda, sier hun.