Står sammen mot Sunnmøre

Dahl svarer ja på invitten fra Øyen. Det måtte sunnmøringer til for å samle Nordmøre og Romsdal i sjukehussaka.

Ordførerne Torgeir Dahl og Per Kristian Øyen har vært motparter i flere svinger i sjukehussaka. Nå er de allierte mot Ålesund.   Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

Torsdag ettermiddag ble det klart at Orkidé og ROR - nettverkene av kommuner på Nordmøre og i Romsdal - går sammen om en historisk felles uttalelse i sjukehusstriden. Uttalelsen har front mot Ålesund.

Det var vedtaket i Helse Møre og Romsdal om redusert drift ved barneavdelinga ved sjukehuset i Kristiansund, som ga politiske sjokkbølger på gårsdagens Orkidé-møte ved Angvik Gamle Handelssted.


Vil ha med Molde i felles kamp

Per Kristian Øyen ringer Torgeir Dahl om sjukehus

 

Til Ålesund

Ordfører Per Kristian Øyen (Ap, Kristiansund) fikk full støtte da han advarte mot at helseforetaket holder på å tappe fellessjukehuset for innhold ved å flytte tilbud til Ålesund.

– Jeg vil ringe Torgeir Dahl (H, Molde), sa han til Romsdals Budstikke etterpå.

Molde-ordføreren var på ROR-møte, og torsdag ettermiddag ble det felles front i Orkidé og ROR mot Ålesund i sjukehussaka.

Fellesuttalelse

– Vi har snakket sammen og er enige. Orkidé holder nå på å lage utkast til felles uttalelse i saka, som ROR skal behandle fredag, sier Torgeir Dahl til Romsdals Budstikke.

– Er dere enige i sak?

– Ja, vi deler bekymringen for innholdet i fellessjukehuset vårt, som blir fratatt funksjoner. Vi deler også bekymringen for de dårlige prosessene det her er lagt opp til, sier Dahl.