Vil ha med Molde i felles kamp

Per Kristian Øyen ringer Torgeir Dahl om sjukehus
Nyheter

Ingen Orkidé-strid om sjukehustomt, men bønn om felles kamp med Romsdal før Sunnmøre tømmer nysjukehuset for spesialiteter.

– Jeg ringer Torgeir Dahl (H) om dette så snart som praktisk mulig, sa ordfører Per Kristian Øyen (Ap) i Kristiansund til Romsdals Budstikke under Orkidémøtet på Angvik Gamle Handelssted i går. Han ønsker felles front mellom Romsdal og Nordmøre før Sunnmøre tømmer fellessjukehuset for innhold.

Sjokkutt

Kuttvedtakene på siste styremøte i Helse Møre og Romsdal, sjokkerte Øyen.

– Alt nå legges sterke føringer om hva som skal inn i det nye sjukehuset. Barneavdelingen i Kristiansund er satt i spill. Dette er en sak vi må ha meninger om og ikke må slippe, sa Øyen til full oppslutning.

– Vi må sette inn nødvendige ressurser for å håndtere dette framover, sa Orkidéleder Ingunn Golmen, (Sp) Aure.

Fellestomt

I dette ligger også å peke ut en sjukehustomt for Nordmøre. Det var full tilslutning til Gjemnes-rådmann Birgit Eliassens råd om at Orkidé skal la intern strid ligge fram til de uttaler seg i de offisielle høringsrundene til helseforetaket. Ingen som tok ordet var i tvil om at Nordmøre må få sjukehuset.

– Jeg håper på en klar, felles stemme for Nordmøre, sjøl om jeg ser at det blir krevende, sa ordfører Mons Otnes (Ap) fra Surnadal.

– Vi må ha en grundig faglig uttalelse, som tåler å bli kikket på av andre, sa Golmen.

I løpet av august må Orkidé velge mellom Storbakken på Frei og trolig Astad i Gjemnes. Førstnevnte seiler nå opp som klar favoritt på Nordmøre da Averøy, Kristiansund, Smøla og Aure har kortest veg dit, mens kjøretida er hipp som happ for Tingvoll, Halsa og Eide.