Gjør hjemme-poker lovlig

I tillegg til å tillate NM i poker på norsk jord vil regjeringen også foreslå å fjerne forbudet mot pokerlag i norske hjem.
Nyheter

Regjeringen var tidlig ute med å si ja til å åpne for pokerturneringer i Norge, men i forslaget til endring av forskriftene – et grep som gjør at endringene ikke må innom Stortinget – åpner kulturminister Thorhild Widvey (H) også for at private pokerlag skal bli lovlig, skriver Vårt Land.

Forslaget vil innebære at det blir lovlig å invitere ti venner til pokerlag med 5.000 kroner i toppgevinst. Forutsetningen er at det ikke skal ha «et organisert eller profesjonelt preg», og det skal fremdeles være ulovlig med pokerlag på arbeidsplasser, restauranter, puber og på skip.

Blå Kors er ikke begeistret for forslaget.

- Et skritt i fullstendig feil retning, sier generalsekretær Jan Elverum. Organisasjonen hjelper blant annet spillavhengige. Elverum mener dette er en gavepakke til kriminelle og peker på at samfunnet har nok avhengighet og nok problemer allerede.

Statssekretær Bjørgulv Vinje Borgundvaag i Kulturdepartementet avviser at dette er et frislipp av poker.

- En åpning i regelverket for private pokerlag vil innebære at en spillform som mange nordmenn allerede deltar i per i dag, kan avholdes innenfor ordnede rammer i henhold til norsk lov, mener han. (©NTB)