Kaja (26) tar doktorgrad på hjernen

Hvordan samsnakker nervecellene i hjernen? Moldelege Kaja Nordengen svarer i disputas.

TURNUS: - Jeg trives i Romsdal, så både Aukra og Åndalsnes kunne være interessante steder å jobbe turnus, sier Kaja Nordengen, for tiden turnuslege ved Molde sjukehus. Torsdag forsvarer hun doktorgrad om hjernen.  

Nyheter

Lege og forsker Kaja Nordengen forsvarer torsdag sin doktoravhandling i nevrovitenskap om hvordan nerveceller i hjernen kommuniserer med hverandre.

Hun arbeider til daglig som turnuslege ved kirurgisk avdeling ved Molde sjukehus, der hun stortrives.

-Jeg valgte Molde sjukehus fordi de har all nevrologi i Møre og Romsdal samlet her. Det var et riktig valg, jeg har hatt stort utbytte av oppholdet her, sier Kaja Nordengen til Rbnett, og legger til at det hadde vært morsomt dersom noen fra Molde er til stede under disputasen..

Svært ung

Det er en svært ung doktorand som skal forsvare sin avhandling, faktisk den nest yngste kvinnelige legen som har gjort dette. I avhandlingen avdekker hun helt nye måter nerveceller i hjernen kommuniserer med hverandre på. Resultatet av hennes arbeid gir blant annet ny forståelse og nye behandlingsmuligheter ved epilepsi.

Disputasen finner sted i Domus Medica tilbygg i Sognsvannsveien i Oslo torsdag klokka 13:15. Professorene som skal bedømme avhandlingen kommer fra USA, Sverige og Norge.

Middag og opera

Etter disputasen blir det doktorgradsmiddag sammen med venner og familie. Deretter blir det oval weekend med operabesøk i Oslo før hun drar tilbake til Molde for å stille på jobb igjen mandag morgen.

- Jeg skal jobbe på Molde sjukehus ut august. Deretter blir det turnustjeneste med legevakt et halvt år til i Møre og Romsdal. Det er mange fine steder her. Jeg trives i Romsdal, både Aukra og Åndalsnes kunne være interessante steder å jobbe turnus, sier Kaja Nordengen.