Spis ute i påska!

Hver dag i påska gir Rbnett deg enkle tips for store matopplevelser på tur.

SÅ ENKELT, SÅ GODT: Bli med på kortreiste matopplevelser i påska. Vi viser deg hvordan du lager enkle retter på dine turer. Følg med på rbnett.no hver dag gjennom påska og delta også i fotokonkurransen.   Foto: ODD ROAR LANGE

Søtt og godt: Så godt kan det bli på tur. Du får oppskriften på rbnett.no i påska.  Foto: ODD ROAR LANGE

Nyheter

Påsketuren blir aldri det samme etter dette. Vi skal vise deg hvordan du lager mat på kortreiste turer.

Er du lei av matpakka med de vanlige brødskivene? Ønsker du deg noe mer ut av turmaten?

Da kan du glede deg til de kommende dagene. Hver dag gjennom hele påska presenterer Kortreist og rbnett.no enkle oppskrifter til god utemat.

Lettlaget

Forhåpentligvis med ingredienser som du allerede har i huset eller hytta. Eller i alle fall lett kan skaffe deg.

I hovedsak tar vi sikte på varme retter, så husk å skaffe nok gass til primusen eller andre brennkilder.

Bålforbud

Det generelle forbudet mot å gjøre opp åpen ild i skog og mark inntrådte 15. april og varer til 15. september.

Men, dersom du er på fjellet eller i fjæra, og framfor alt bruker fornuft og trygge metoder så går det helt sikkert fint i påska selv om den aktuelle datoen er passert.

Nedbør i form av snø, sludd og regn i det siste gjør at skogbrannfaren heldigvis er minimal.

Og bruk gjerne en grill, kokeapparat eller tilsvarende, under oppsyn når du lager maten vi foreslår.

Matbok

- God mat smaker fantastisk i friluft, sier Cecilie Skog, som sammen med Esben Johnsen har utgitt boka Utemat. Med 100 enkle oppskrifter. Johnsen har også arrangert utematkokkekurs under Fjellfestivalen i Rauma.

Det enkleste er ofte å gjøre ferdig noen av ingrediensene på forhånd. Enkle deiger, kutting av frukt og grønnsaker, røre os sauser på flasker med skrukork etc.

Din egen te. Visste du forresten at du kan lage te av bladene fra tyttebær?

Ta en neve tyttebærblader, rist tyttebærbladene i en tørr og varm kjele til de blir brune. Ha deretter i en 1/2 liter vann og la det koke i 10 min. Sil teen og ha i sukker for å gi den litt søtsmak.

Vis oss ditt bilde

Vi vil gjerne ha ditt bilde av dere når dere spiser ute i naturen i påska.

Send inn ditt bilde på Instagram og merk bildet med #spisute og #Rbnett.

Vi trekker ut en vinner som får vår fine termomatboks.