Fire etasjer på fire dager

Både utbygging og salg går unna i Outzenstrøket.
Nyheter

Ved hjelp av moduler 
fra Estland får Romsdal Bygg satt opp fire etasjer 
i Outzenstrøket på fire dager.

De 24 leilighetene i byggetrinn 1 på Outzenstrøket er satt sammen av 52 moduler, som har blitt løftet på plass denne uka. Mandag formiddag ble de første modulene løftet av frakteskipet som har tatt dem til Molde. Torsdag formiddag skal alle være på plass.

Utfordrende

– Dette er første gang vi i Romsdal Bygg bruker moduler, så det er spennende. Det gir oss kort byggetid på plassen, men krever mye mer tid i planlegging og fastsetting av detaljer tidlig i prosessen før vi bestiller modulene, sier Kjell Audun Rød, daglig leder i Romsdal Bygg, som er totalentreprenør og deleier i prosjektet.

– Det er knyttet en del utfordringer til å sette moduler på et eksisterende råbygg. Monteringen kan også være værutsatt, men vi har vært heldige og fått optimalt vær, utdyper Rød.

Ferdigstilling

Romsdal Bygg gikk inn i prosjektet i 2010-2011, og skal bygge tre byggetrinn til sammen. Første byggetrinn består av 24 leiligheter. De 52 modulene som settes på plass denne uka er mellom 25 og 40 kvm per enhet. Videre må de kles utvendig, balkonger skal henges på, og en del innvending arbeid må gjøres for å komplettere bygget.

– Vi øker fra omlag 20 til rundt 30 mann på prosjektet nå som modulene er på plass, så er planen at det skal stå ferdig i månedsskiftet mars/april, sier Rød.

Solgt

Allerede nå, tre måneder før leilighetene står innflyttningsklare i april, er 24 av 24 leiligheter i byggetrinn 1 allerede solgt. Det opplyser eiendomsmegler Aud Brunvoll i Eiendomsmegler 1, som er ansvarlig for salget i prosjektet.

Byggetrinn 2, som kommer i den østlige enden, der Outzen bakeri før holdt til, inneholder 12 leiligheter. Der er 6 allerede solgt. Til slutt, i byggetrinn 3, blir det lagt ut 15 mindre leiligheter.

Etterspurt

– At så mange leiligheter er solgt allerede, tyder på at dette er midt i blinken. Det er tydelig et behov for leiligheter i sentrum, sier Brunvoll.

– Med priser fra en million til et par millioner kroner, er det overkommelig for mange å kjøpe seg bolig her. Det blir kjempebra å få folk inn i sentrum, avslutter en fornøyd eiendomsmegler.