Ingelin (23) fra Molde ble årets BI-student

Studerer ni timer om dagen og har tre jobber.

Superstudenten Ingelin Orten ble utropt til årets BI-student uansett studieretning. FOTO: Handelshøyskolen BI 

Nyheter

Under vitnemålsutdelingen på Handelshøyskolen BI i Bergen fredag, ble Ingelin Orten fra Molde kåret til den beste studenten - uavhengig av studieretning.

Mønstereleven har de siste tre årene fullført en bachelorgrad i økonomi og administrasjon med  A i karaktersnitt, og ble belønnet med blomster, diplom og en eksklusiv Tag Heuer-klokke.

- Det føles veldig bra. Jeg har jobbet veldig hardt med skolearbeidet, og da er det hyggelig å få litt oppmerksomhet for det, sier hun til Rbnett.

Tre jobber

Det er ikke tilfeldig at det har gått så bra med den 23 år gamle studenten. Ingelin anslår at hun bruker ni timer om dagen på studiene. I tillegg har hun flere jobber som krever mye av henne.

- Skoledagen er som en vanlig arbeidsdag mellom 8 og 16. I tillegg leser jeg gjerne en eller to timer til utpå kvelden. Samtidig har jeg tre jobber, så det er ikke bare skolen sin feil at jeg har lite fritid, sier hun.

I tillegg til å jobbe i kassa på Bunnpris, holder hun seminarer i samfunnsøkonomiske fag på BI. Som om ikke det var nok, jobber hun også frivillig for Dyrebeskyttelsen. Hun er en særdeles travel kvinne, men føler ikke hun forsaker noe spesielt for å kunne leve slik.

- Jeg føler ikke det går på bekostning av det sosiale livet mitt. Jeg møter vennene mine hver uke, og i tillegg er man jo sosial når man er på skolen eller på jobb, sier hun.

Superkvinne?

Hva er så hemmeligheten bak det voldsomme overskuddet hennes?

- En god natts søvn, sunt kosthold og trening. Åtte timer søvn er viktig, sier hun.

Ingelin har fullført en bachelorgrad i økonomi og administrasjon, og nå er hun i gang med en mastergrad i samfunnsøkonomi på Handelshøyskolen. 23-åringen er ikke sikker på hva hun vil jobbe med etter endt utdanning.

- Hva er ditt beste tips til studenter som vil lykkes?

- Det viktigste er å begynne å lese med en gang skolen begynner. Man må spre pensumet over hele semesteret, i stedet for å lese de siste to ukene før eksamen. Det er også lurt å sette opp en ukeplan med oversikt over hva man ønsker å få gjort, sier hun.

Skryt fra rektor

I forbindelse med at hun ble kåret til beste student ved BI i Berge, fikk Ingelin også med seg flotte ord fra rektor Tom Colbjørnsen.

- Jeg vil gratulere Ingelin Orten med utmerkelsen som best student ved bachelorstudiet i økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI i Berge. Det er svært gledelig å se studenter som virkelig satser faglig. Ingelins engasjement virker stimulerende på hele læringsmiljøet, sier Colbjørnsen.