Snart tunnelåpning

Om ikke lenge skal Hatlelitunnelen framstå som mer trafikksikker, lysere og triveligere. Den åpnes for trafikk i månedsskiftet oktober/november.

Hindrer drypp Arbeidet med montering av matter for vann- og frostsikring pågår for fullt i Hatlelitunnelen.  Foto: molde bydrift

Nyheter

Det er Jan Ulvund, enhetsleder i Molde Bydrift, som opplyser dette. Han får stadig spørsmål om framdriften på arbeidet i tunnelen, som har vært stengt siden august.

Ikke god nok

- Hatlelitunnelen ble ferdigstilt i 1978, og som en følge av dårlig fjellkvalitet ble det den gang utført omfattende sikringsarbeider. Dette har imidlertid ikke vært tilstrekkelig for å hindre drypp fra taket, opplyser Ulvund.

Trøbbel med ising

Om vinteren har det vært problem med ising på ulike partier, og Molde Bydrift har i flere år ønsket å rehabilitere tunnelen. Men først i år ble det avsatt nok midler til å kunne gjennomføre arbeidene.

- Det er Tunnelteknikk AS som har totalentreprisen på arbeidet som er beregnet å koste vel seks millioner kroner, opplyser Ulvund.

Monterer matter

Det er til nå foretatt boring og montering av supplerende sikringsbolter og tunnelen er deretter påført sprøytebetong på tak og vegger. Nå monteres matter av PE-skum for vann- frostsikring. Når mattene er montert utlegges nettarmering, før tak og vegger påføres nok et lag fiberarmert betong. Og før tunnelen åpnes for trafikk, skal det ryddes vegetasjon på vestsida og tunnelen får nytt asfaltdekke. I tillegg blir det nytt veglysanlegg med LED-armaturer, opplyser Ulvund.

Arbeidet skal være i rute, og tunnelen åpnes etter planen for trafikk igjen rundt månedsskiftet oktober/november.