Vil ikke støtte Moldes AMK-kamp

Eks AMK-sjef i Kristiansund: – Snakk om å møte seg sjøl i døra!

Pensjonist Hasse Gaupset var daglig leder for AMK i Kristiansund, som nå er nedlagt.  

Nyheter

Det er tk.no som fredag bringer intervju med pensjonist Hasse Gaupset, tidligere daglig leder for den nå nedlagte AMK-sentralen i Kristiansund. Han mener støttespillerne for AMK-sentralen i Molde "nå møter seg selv i døra med et smell".

LES: Helse Midt vil fjerne AMK i Molde

LES OGSÅ: - AMK-ansatte er sinte og irriterte

– De lyktes med å legge ned AMK i Kristiansund og flytte ressursene til Molde ut fra en faglig begrunnelse som ligner den Helse Midt-Norge nå bruker mot dem. Alle våre faglige argumenter prellet av, alt var bestemt på forhånd, sier han til Tidens Krav. Og:

- Nå er det deres tur, og jeg registrerer at et av motargumentene deres har vært tapt nærhet og lokalkunnskap. Da vi brukte det samme argumentet mot å legge ned AMK på Nordmøre, ble det tillagt null betydning i Molde. Det synes jeg godt de kan reflektere over i dag. Snakk om å møte seg selv i døra.

Lærepenge for Molde

Gaupset sier til nordmørsavisa at han er lei av fagfolk som "påberoper seg rettferdige argumenter den ene dagen, for så å snu seg 180 grader rundt og oppfatte dem som urettferdige når de rammer dem selv."

Han mener derfor støttespillerne for AMK i Molde "må få lære at det har en kostnad å kjøre over naboen", nemlig at denne naboen ikke stiller opp når man sjøl blir forsøkt overkjørt.

– Jeg kan ikke forstå hvorfor vi skal støtte Molde i dette spørsmålet, sier Gaupset.

Tidens Kravs journalist påpeker at noen mener AMK i Molde bør støttes for å sikre et AMK i nytt felles akuttsjukehus. Til det svarer Gaupset:

– For meg var det ett fett om AMK-funksjonen ble flyttet til Molde eller Ålesund etter at den ble nedlagt i Kristiansund. Det er det fortsatt.