Trude (36) fikk demensprisen

Først holdt hun foredrag om sin demente far. Så fikk hun Nasjonalforeningens demenspris.
Nyheter

Trude Rakvåg fra Molde har en far som er sterkt rammet av demens. Onsdag kveld holdt hun foredraget «Klok mann mister grepet». Etterpå fikk hun Nasjonalforeningens demenspris.

Onsdag kveld arrangerte Molde og omegn demensforening åpent møte i anledningen den internasjonale Alzheimeredagen, som er 21. september. Det var meget stor oppslutning om møtet, noe som bare er et bevis på hvor utbredt demenssjukdommer dessverre er blitt,  og hvor mange pårørende som er sterkt involvert og rammet.

Blant programpostene var Trude Rakvåg sitt foredrag om sin far  Klaus. Hun fortalte sin og pappaen sin historie, som er både gripende, engasjerende og inspirerende. Hun ønsker å vekke politikerne, hun ønsker å motivere pårørende og hun ønsker å inspirere helsepersonell med å fortelle sin historie og dele sine erfaringer.

Det var trampeklapp og applaus som ingen ende ville ta da Trude Rakvåg fikk prisen.

- Det er ingen som fortjener denne prisen mer enn Trude. Hun pekte seg klart ut blant mange gode forslag. Hun er en fantastisk inspirerende pårørende og en unik hverdagshelt, sa leder i demenskomiteen, Inger Storheim.