Åtte rumenere pågrepet

Politiet leter etter depot med stjålne påhengsmotorer etter pågripelse natt til onsdag.

F. v. Przemyslav Aworecki og arbeidskameraten Pawel Kustra hjalp på morgenkvisten til med å samle sammen stjålne påhengsmotorer. Her med motorene de fant bla a på Elgenes i Nesset ved grensa mot Rauma etter at tjuvene hadde vært i Vistdal og snudd. 

Småbåthavna der tjuvene ble avslørt fordi det knirket i landgangen da de gikk.  

Nyheter

En halvtime over midnatt natt til onsdag ble det observert mistenkelig oppførsel ved båter som lå ved ei brygge på Åfarnes. Vitnet meldte fra til politiet, samtidig som han holdt et øye med personene i båthavna, og kunne fortelle politiet hvilken retning de forsvant i.

Derfor kunne politiet like etter stanse en hvit Caravelle på Åfarnes. I bilen satt åtte personer av utenlandsk opprinnelse.

Onsdag formiddag kan politiet fortelle at det er snakk om åtte personer fra Romania. Alle i alderen 21-27 år.

De pågrepne blir holdt i varetekt til torsdag, og da vil det bli tatt stilling til om de skal varetektsfengsles videre.

Kjent for politiet

- Flere av de pågrepne er kjent fra politiet fra før. Fem av de pågrepne er personer som politiet i Molde registrerte som tiggere i sommer, forteller politiadvokat Astrid Bolstad i ei pressemelding.

- Det har vært mange tilfeller av tjuveri langs hele kysten den siste tida, og da spesielt påhengsmotorer. Setter dere disse personene i sammenheng med det?

- Ja, det er klart vi tenker i de baner, men det er slikt som etterforskning vil vise, sier vakthavende ved politiets operasjonssentral i Nordmøre og Romsdal, Styrkar Gagnat.

Leter etter depot

Politioverbetjent Kjell O. Moen ved Molde politistasjon forteller at de så langt har fått melding om ti påhengsmotortjuveri fra raumaområdet.

- Det er uoppklarte saker, og vi mistenker at de har en del tjuvgods lagret et sted i nærheten. Vi er svært interesserte i å finne det depotet, sier Moen til Rbnett.

Han håper at publikum kan hjelpe til med å finne tjuvgodset.

- Vi ber om at folk er årvåkne, og at de tar kontakt med politiet umiddelbart hvis de skulle komme over noe som kan være stjålet. Vi er helt avhengige av publikums hjelp i slike saker.

- Mye vinningskriminalitet oppklares ved hjelp av tips fra publikum, og det kan også gjøre det vanskeligere å få med utbyttet når kriminaliteten først blir begått. Det gjør det rett og slett mer komplisert å begå kriminalitet, sier Moen.

Har du tips?

Politiet ber om at personer som kan ha informasjon om saka, de involverte eller som har gjort observasjoner som kan knyttes til tjuveri fra båter, om å kontakte politiet i Molde på telefon 715 89 000.

Les mer i Romsdals Budstikke torsdag.