Norge for maks 300 kr. dagen

Dette unge italienske paret er et godt bevis på at man kommer langt med melk, kaffe, pasta og tomatsaus. I går passerte de Fræna.
Nyheter

Mens Italia har store problemer med å få hjulene til å gå rundt, gjelder ikke dette for samboerparet Matteo Motta (24) og Cristina Pavone (24), som er bosatt i motemetropolen Milano.  Vi traff på dem da de passerte Bergset og Drågen i Fræna i går formiddag. Da hadde de syklet 1728 kilometer siden de startet fra Torp i Sandefjord 12. juli..

- Du vet jo hvordan økonomien er i Italia, så vi fløy til Torp  med Ryanair. Vi liker «rare»  ferier. For to år siden syklet vi Island rundt, og nå var det Norge som fristet mest, selv om det hadde vært langt mer bekvemt å sykle i Sverige. Vårt store mål er Nordkapp, og når vi nå sykler gjennom Fræna er vi omtrent halvveis, sier de to til Romsdals Budstikke.

Retur 1. september

Matteo forteller at har returbillett fra Alta den 1. september, så nå har de bare knappe tre uker på seg til å nå Nordkapp. Det betyr minimum åtte mil om dagen med tungt lastete sykler.

- Det har vært en veldig hard tur langs kysten, med mange bratte fjell og stigninger. Vi har syklet via Stavanger og Bergen, og også vårt oppe på Prekestolen. Den tøffeste stigningen var fra Geiranger og opp svingene der, og videre fra Valldal til Trollstigen. På samme dag. Da var vi helt knekt om kvelden, sier Matteo.

De to synes at Norge er ekstremt vakkert – og ekstremt dyrt. De har et stramt budsjett å holde seg til, og skal helst ikke bruke mer enn 300 kroner om dagen. Til sammen.

Telting

- Vi sover i telt ute i naturen  de fleste nettene, men legger oss inn på en campingplass når det er på tide med en dusj. Ellers spiser vi mye pasta og tomatsaus, og vi drikker melk, kaffe og vann dagen lang. Det hender seg at vi kjøper litt varmmat, men det er så dyrt her at vi prøver å unngå de store utskeielsene. Pølser og burgere lager vi sjøl, og så går det med mye sjokolade. Det er ikke noe problem å bli kvitt kaloriene,  humrer de to.

I går var det regn og småhustrig da de to syklet langs Nasjonal Turistveg i Fræna, men de to syntes uansett at kystnaturen var strålende vakker.

Mye bra vær

- Vi har faktisk hatt veldig mye godt og varmt vær mens vi har syklet langs kysten. Vi føler at vi får oppleve Norge på en fantastisk flott måte, som attpåtil gir oss fysisk trening i overflod. Dette er en herlig og billig ferie, og vi ser fram til å oppleve Nord-Norge, understreker Cristina Pavone og Matteo Motta.