Vil øke kvaliteten på Dyregoddagane

Gratis parkering og kontroll med hvilke boder som får slippe til, skal sikre flyt og styrke innholdet.

Populært innslag: Gullgraving i Eventyrskogen er uten tvil et populært innslag under Dyregoddagene. Arrangørene jobber med å gjøre hver festival litt bedre enn den forrige. Fr.v.: Odd Ingvar Torvik (ansvarlig, dyreutstilling), Asbjørn Undlien (arrangementsjef), Olav B. Nilssen (koordinator) og Jan Flatholm (økonomiansvarlig).Foto: Kjell langmyren  Foto: Kjell langmyren

Nyheter

Klok av skade har arrangørene bak Dyregoddagane bestemt at det skal være gratis parkering under årets messe, samt at man har merket av mer areal til parkering. 

I fjor var det «skikkelig trafikkaos», særlig på lørdagen da det en periode var kø langs E39 fordi folk brukte tid på å lete fram både parkeringsplassen og de 30 kr det kostet 
å bruke den.

– Vi vil også legge opp til en inngang ekstra til messeområdet for å ta unna tilstrømmingen av folk i den travleste messa, slik at det hele skal flyte mye bedre, opplyser koordinator Olav B. Nilssen.

Ikke «fjas» i bodene

Et annet grep som er gjort for
å heve nivået på årets Dyregoddagar er at man prøver å føre en viss kontroll på hva som selges
i bodene.

 – Vi gjør vårt beste for at du ikke skal finne solbriller, lakrisstenger, ballonger og annet fjas man ofte ser i festivalbodene, sier økonomiansvarlig Jan Flatholm.

– Vi ønsker at bodene som står under Dyregoddagane skal reflektere messas innhold, og har satt ut en forbudsliste over ting vi ikke vil ha i bodene. Her er det lokale tradisjoner innen mat og håndverk som bør få plass, sier han.
 

Nytt av året

Det er femte gangen Dyregoddagene arrangeres, og det er selskapet SUS 
i Gjemnes som har regien. Programmessig har det vært et mål å få til litt nytt hvert år, sier Nilssen.

For eksempel erdet i år bygd en ny fiskedam hvor alle under 16 kan prøve fiskelykka, og på søndagen vil det bil arrangert kokkekamp - en uhøgtidelig konkurranse i matlagingsferdigheter mellom bygdene i Gjemnes.

Lokale lag vil få utdelt lokale råvarer for å lage et treretters måltid, og godt kvalifiserte dommere vil plukke ut vinnerlaget.

– Vi er også svært fornøyde med å få OL-vinner Olaf Tufte som foreleser, sier han.

Prisutdelinger

Nytt av året er også at det for første gang blir utdelt følgende priser på messa: Kulturlandskapsprisen, bygdeutviklingsprisen og en landsdekkende pris fra avlsorganisasjonen Geno. Det synes arrangørene er ekstra stas.

– Det er gøy at vi får ansvar for slikt. Det viser at vi begynner å få rykte på oss også utenfor regionen, sier «Dyregod-general» og primus motor Asbjørn Undlien.