Glemte turist på Trollstigen

Turistbussen kjørte videre uten israelsk kvinne.

Kvinnen ville ta bilder på Troollstigen og oppdaget for seint at bussen hun vbar med kjørte av gårde. Arkivfoto: Iver Gjelstenli 

Nyheter

Det var hektisk aktivitet på Trollstigen lørdag da kvinnen, som bare var ute av bussen for å ta bilder, oppdaget at turistbussen kjørte videre uten henne. På bussen lå alt kvinnen hadde med på turen - blant annet medisin mot diabetes.

Stresset

Åndalsnes Avis skriver at kvinna var svært stresset. Hun visste ikke hvor de hadde vært, ikke hvor de skulle og ikke hvor siste stopp i Norge skulle være før de dro tilbake til Israel søndag.

Kristine Kavli Augustsson på Trollstigen Gjestegård lenger nede i dalen ble varslet, og hun førsøkte å stoppe bussen. Men den eneste responsen hun fikk var at turistene ombord vinket til henne.

Raumakvinnen satte da i gang detektivarbeid for å komme i komtakt med turistguiden ombord.

– Vi fikk navn på reiseselskap, guide og at retur Israel var fra Oslo søndag, forteller Kristine til Åndalsnes Avis.

- Men selskapets telefon var helgestengt, og seks personer hadde samme navn som guiden i Israel. Etter at to ikke svarte og en kun snakket arabisk ga hun opp. Trollveggen, Bjorli, politi og Israels ambassade ble oppringt – men uten resultat.

Reddet av bildene

Det som løste problemet var kvinnens bilder på kameraet. Etter litt detektivarbeid fant de fram til et hotell reisefølget hadde vært på tidligere. Ansatte ved dette hotellet husket reiseselskapet og hadde et nødnummer til guiden som var med på turen. Dermed ble det opprettet kontakt.

Etter fire timer på Trollstigen, kunne kvinnen sette seg på drosje for å ta igjen bussen på Dombås.

- Etterlatt med vilje

– Kvinnen var svært takknemlig for hjelpen. Hun påsto at guiden etterlot henne med vilje. Hun reiste alene og hadde nok ikke mye kontakt med de andre, sier Kristine Kavli Augustsson som synes det var rart at ingen reagerte på det tomme setet på en turistbuss med 40 passasjerer.