Nå får besta Instagram i posten

Marit Letnes vil med tjenesten «Lillygram» gjøre det lettere å dele fine Instagrambilder med bestemor
Nyheter

Sammen med medgründerne kommer Marit Letnes fra  Molde opp med apper og tjenester som skal gjøre livet enklere for nybakte foreldre.

Bjørset-jenta bor for tida i Oslo. Lilly Apps-teamet har hovedkontor på Rodeløkka og herfra jobbes det entusiastisk med å utforme apper og tjenester som skal være til glede og nytte i familier med små barn.

 – Alle som har en smårolling i familien, enten det er foreldre, besteforeldre, eller tanter og onkler, målet er at alle skal kunne ha bruk for Lilly Apps, sier Letnes.

 Vil gjøre det enkelt

Med den ferske tjenesten Lillygram vil teamet forsøke å bygge bru mellom generasjoner ved å gjøre tjenesten Instagram mer tilgjengelig for besteforeldre.

 – Eldre faller ofte av når det gjelder nett og sosiale medier som Instagram. Det er lett å ta et bilde med telefonen og legge ut, men vanskeligere å sørge for at de eldre får sett dem, siden det er mange som ikke har smarttelefon eller ikke bruker internett like mye som den yngre generasjonen, forteller Letnes. Besteforeldre spesielt er rett og slett ofte skeptiske til digitale bilder. De kan være redde for at de kan komme til å slette noe, sliter med å finne fram i mylderet eller forstår kanskje ikke helt hvordan de skal få til bildeframvisningen. Målet med Lillygram er at de som ikke har tilgang på eller ikke vil ha Instagram likevel kan se de fine bildene av barnebarna, på enklest mulig måte.


 «Nothing fancy»

Slik foregår tjenesten:

 1) Sett opp en lillygram-konto på my.lillygram.no.

 2) Registrer mottakere som du vil skal få lillygram i postkassa si.

 3) Kjøp så mange brev du ønsker. Siden bruker paypal, og skal være er helt trygg. Det koster 45 kr per lillygram-brev og i starten er det samme pris for lillygram til Norge som til utlandet, og et lillygram-brev kan ha så mange Instagram-bilder du orker.

 4) Merk Instagrambildene du vil sende med #lillygram.

 Enkelt og greit

En gang i måneden samles bildene automatisk inn, skrives ut og sendes som fysisk A-post til mottakerne som fotografen har registrert.

– Lillygram tar enkelt og greit bildene ut av Instagram, og så putter vi dem i en konvolutt og sender dem i posten til oldemor, farfar eller tante og onkel. Det er ikke mer komplisert enn det, forklarer Letnes.

 – Tre dager før vi sender av gårde bildene får mottakerne en forhåndsvisning av hvilke bilder som er valgt, slik at de har mulighet til å fjerne tagger eller legge til nye bilder.


 Anbefales

 Første juli sendte teamet ut bilder for første gang, og responsen har vært god. Lillygram-tjenesten har allerede 13 betalende kunder og gleder ifølge Letnes eldre over hele landet.

 Cathrine Movold bruker Lillygram for å vise både foreldre og svigerforeldre fine bilder av de to barnebarna. Movold ble introdusert for tjenesten gjennom en av Letnes sine medgründere, Benedicte Raae.

 – Jeg er veldig fornøyd. Det er lettvint og gleder alle besteforeldrene veldig.

– Vil du anbefale tjenesten til andre?

 – Det har jeg vel egentlig allerede gjort, og det kommer jeg nok til å fortsette med.