Populært med morgenyoga

Tolv personer fylte det lille lokalet da det tirsdag morgen var tid for yoga på Åndalsnes.
Nyheter

Ingrid Devor driver Romsdal yoga på Åndalsnes. Helt siden oppstarten i januar i år har hun merket en enorm pågang fra lokalbefolkningen. Alle kursene hun har holdt har vært stappfulle, og det er ingen tvil om at det har blitt en økt interesse for yoga i området. 

- Det faktum at bedriften går såpass bra i en så liten by, til tross for minimalt med markedsføring, er helt utrolig.

- Jeg føler meg fantastisk heldig og privilegert som har fått muligheten til å leve ut drømmen om å ha mitt eget yogastudio på Åndalsnes.

Devor forteller at hun også er veldig glad for å få være en del av Norsk Fjellfestival i år.

- Yoga er en behagelig oppvarming til en eventuell fjelltur, og det gir deg en veldig god start på dagen.

Stiv som en stokk

Devor forklarer at vi i dagens samfunn har en veldig sterk oppfatning om at mestring er viktig, og at noen viker unna yoga på grunn av at de ikke tror at de mestrer det.

- Med en gang vi blir satt i en situasjon hvor vi føler oss ukomfortabel, trekker vi oss unna. Vi må innse at alle mennesker er forskjellig, og at det til syvende og sist ikke handler om å være flink.

Devor håper at myten om at man må være myk, sterk og tøyelig for å være med på yoga, viskes ut. Ifølge hun er det nemlig helt greit å være stiv som en stokk.

- Det som er viktig er å ha riktig innstilling på plass. Gi slipp på det som får deg til å tro at du må være best i alt, og vit at det er greit at du gjør ting du har lyst til i ditt eget tempo. 

Falt i smak

Kursdeltaker Silje-Marie Nord Alnes startet for fullt med yoga etter nyttår, etter å ha gått ulike kurs rundt omkring i distriktet tidligere.

- Til høsten begynner jeg faktisk på yogalinja på Hadeland folkehøgskole, så det er ingen tvil om at interessen for yoga har blomstret på relativt kort tid. 

Lytt til kroppen

Hun opplyser om at all yoga er fysisk, men at hun liker Ashtanga yoga best. En fysisk krevende yogastil, hvor pust, bevegelse og meditasjon forenes.

- Hvor sliten du blir, avhenger selvfølgelig av hvor djupt du ønsker å gå inn i det. Jeg for min del blir ordentlig sliten, og det gjør at avspenningen på slutten blir ekstra god.

- Du tilpasser nivået helt sjøl, og det er ingen som forventer noe av deg. Det handler om å lytte til kroppen, og ikke gå for langt hvis det føles galt.

Alnes anbefaler alle som har mulighet til å ta turen til Devor ved Romsdal yoga.

- Her kommer du som du er og får en varm velkomst, uansett om du er erfaren eller ei, sier hun.