Kyr, Star Wars og Dr. Who

Romsdalinger kler seg ut som figurer fra tegneserier, film og TV og drar på messe. SE VIDEO!

Stort arrangement i Lillestrøm.

Nyheter

Om du er i Lillestrøm denne helgen, og går en halv kilometer fra sentrum, til messehallen til Den Norske Varemessen, kan du oppleve følgende: Anakin Skywalker fra Star Wars passerer forbi deg. Rett bak ham kommer Mario og Luigi, etterfulgt av Daenrys Targaryen fra Game of Thrones. Inne i mellom alt dette kan du se Dr. Who og folk kledd opp som Pokemon og figurer fra andre japanske filmer og tegneserier.

SE BILDEGALLERI: Romsdalinger på cosplay-messe.

Kler seg ut

Det dette dreier seg om er cosplay. En hobby hvor folk kler seg ut som heltene sine fra spill, tegneserier, filmer og tv-serier. Flere tusen likesinnede samles hvert år på Desucon, som nå har vokst seg så stor at de har flyttet fra Oslo til messelokalene i Lillestrøm.

Også Romsdal er representert, i form av cosplay-gruppen Galens Cosplay. Solveig Johansen fra Molde er leder for gruppen, og sammen med Oline Rotås fra Hjelset, Hanna Cecilie Tronddatter og Rakel Valen fra Molde, Monika Harstad fra Batnfjordsøra og Sanna Wøhni fra Bud representerer de Romsdal og Nordmøre her nede.

- Det er flere fra Romsdal her, sier Solveig. - Men sammen med et par utflyttede moldensere er vi én felles gruppe som deltar her nede.

I løpet av helgen møtes folk for å bli kjent, utveksle erfaringer, spille spill, delta i Quiz og gå på foredrag om cosplay. Disse foredragene kan dreie seg om alt fra hvordan man lager kostymer til hvordan man best tar bilder av seg selv og kostymene sine.

Romsdals Budstikke kommer tilbake med en større reportasje om Galens Cosplay og Desucon i august.