Fem personer pågrepet for tyveri

Kan bli fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.
Nyheter

Lørdag ettermiddag ble fem personer i 20-årene, tre menn og to kvinner, stanset og pågrepet på vei inn på Futura-senteret i Kristiansund. Bakgrunnen for pågripelsen var omfattende tyverier både i Ålesund og på Nordmøre.

Politiet i Nordmøre og Romsdal ble tipset om de fem personene av vektere i Ålesund, som hadde sett dem på video og gitt signalement. Alle fem var av rumensk opphav.

- Det var fire rumenere som var på besøk hos en femtemann som bodde i Aukra. Søndag kveld ransaket vi vedkommendes bolig, og fant tjuvgods forenlig med det som ble meldt stjålet fra Ålesund, sier operasjonsleder Jan Erik Tjelle til Rbnett.

Fra Ålesund hadde de fått med seg parfymer og diverse annet gods. I tillegg hadde de vært innom minst fem butikker i Kristiansund, før de ble pågrepet på vei inn på Futura-senteret.

Alle fem sitter nå fengslet i Kristiansund, og har blitt avhørt ved hjelp av tolk. Det vil i løpet av tirsdag bli besluttet om de skal fremstilles for varetektsfengsling. Politiet har foreløpig ikke oversikt over hvor store verdier rumenerne hadde fått meg seg.