- Gledens dag for Aukra!

Enstemmig ja til utvidelse på Nyhamna.

Bernhard Riksfjord venter med den stor ejubelen til stortingsbehandlingen er avsluttet 7. juni. Foto: Eirik Heen 

Nyheter

Stortingets energi- og miljøkomité sa i dag enstemmig ja til utbyggingen av Aasta Hansteen-feltet, Polarled og Nyhamna-utvidelsen.

– Dette er en gledens dag for Aukra, regionen og hele Møre og Romsdal, sier ordfører Bernhard Riksfjord (A), som i går var på Stortinget i Oslo for å følge saken.

Han vil imidlertid vente med feiringen til stortingsbehandlingen av gigantprosjektet til 57 milliarder kroner er avsluttet den 7. juni.

Att og fram

– Med så mye att og fram som det har vært i denne saken, er det veldig bra å ha fått en enstemmig komitéinnstilling. Nå går det vegen, slik vi har trodd og visst hele tiden. Samtidig må vi vente på den endelige behandlingen i Stortinget. Når det formelle vedtaket er fattet da, vil vi feire og la flaggene går til topps, sier Bernhard Riksfjord.

Utsatt

Energi- og miljøkomiteen skulle egentlig ha behandlet saken den 16. mai og Stortinget den 26. mai. Den ble imidlertid utsatt, ifølge noen på grunn av et innspill fra Bellona – og ifølge andre fordi komiteen ikke rakk å behandle den da på grunn av stor saksmengde.