Robin stiller for Piratpartiet

Moldemannen vil ha mer fokus på personrettigheter i dagens dataverden.

Robin Lange stiller til stortingsvalget for Piratpartiet. Foto: Bjørn Brunvoll 

Nyheter

Piratpartiet er ett av to nye partier som stiller stortingsliste i Møre og Romsdal. På 3. plass finner vi Robin Lange (27) fra Molde.

- Jeg synes de etablerte partiene går for mye i gamle spor når det gjelder å henge med i den teknologiske utviklingen. Jeg håper at Piratpartiet kan være med på å sette dette med personvernrettigheter på dagsorden, sier Robin Lange, for tida ansatt i Fjord 1 i Molde.

Nei til avlytting og nakenscanning

Partiet skriver i sitt kjerneprogram at de blant annet vil stanse implementeringen av Datalagringsdirektivet (DLD) med alle tilgjengelige politiske midler, styrke Datatilsynet, beskytte folk mot avlytting, beskytte folk mot nakenscanning på flyplasser, tilrettelegge for anonyme ytringer på nettet osv.

- Vi håper å få inn representanter på Stortinget og få mer aktiv politikk rundt disse temaene, sier Lange som sjøl ikke har noen spesiell hjertesak blant de sakene som Piratpartiet satser på.

Den store oppslutningen er det heller ikke om partiet lokalt ennå.

- På landsbasis har vi 312 medlemmer, og her i Molde vet jeg om meg sjøl og en til. Men vi er helt ny i politikken, og for oss blir det nå viktigst å etablere oss i det politiske landskapet.

Skoledebatter

Robin Lange forteller at han har vært på Fylkeshuset i Molde for å diskutere hvordan de kan få delta i skoledebattene.

- Ellers vil mye av vår valgkamp foregå på nett - der partimedlemmene har sin største kompetanse.

Piratpartiet fikk nylig inn et par representanter i det islandske valget, og håper er å få inn noen i Norge også.

- Vil dere i så fall støtte en rødgrønn regjering eller en blå?

- Det har vi ikke tatt stilling til. Vi ønsker å lage gode løsninger for folk flest, og da er det viktigere enn å binde seg til den ene eller andre siden, mener Robin Lange.

Se alle stortingskandidatene i Møre og Romsdal her.